AutóAddikt Hírek A teljes fenntartási költségek csökkentését célozza a Goodyear EfficientGrip Cargo

A teljes fenntartási költségek csökkentését célozza a Goodyear EfficientGrip Cargo

A Goodyear új könnyű tehergépkocsi-abroncsa több mint 21 ezer kilométerrel tovább tart, mint két versenytársa – áll a márka szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményében.

A DEKRA ellenőrzőtestület által végzett független vizsgálatok kimutatták, hogy a Goodyear EfficientGrip Cargo futásteljesítménye átlagosan 21 475 km-rel túltett két konkurens termék teljesítményén.

A vadonatúj EfficientGrip Cargo üzemanyag-takarékosabb, ami az abroncs extra élettartamával ötvözve jelentős megtakarítást eredményezhet a flottaüzemeltetők számára.

Az EfficientGrip Cargo kialakításához a Goodyear mérnökei technikai fejlesztéseket végeztek az abroncsokban használt korábbi futókeverékeken, hogy fokozzák kopásállóságát durva útfelületeken. Emellett nagyobb mennyiségű gumi alkalmazásával fejlesztették az abroncs szerkezetét a robusztus bordamerevség optimalizálásához, ami a kezelhetőség fokozása mellett az abroncs élettartamát is növeli.

Martijn de Jonge, a Goodyear fogyasztói PBU EMEA márkaigazgatója így nyilatkozott: „A DEKRA vizsgálatai során elért lenyűgöző eredmények a Goodyear mérnökeinek elkötelezettségét bizonyítják” – majd folytatta: „Az ő elkötelezettségük eredményeképpen sikerült kidolgoznunk az Extra Mile technológiát, mely nem csupán az abroncsok futásteljesítményét javítja, hanem a nedves utakon tanúsított teljesítményüket, tartósságukat, és teljes tulajdonlási költségüket is.”

A vizsgálat 2016 júliusa és októbere között zajlott, egy 215/65 R16C 109/107T méretű abroncsokkal felszerelt, elsőkerék-meghajtású kistehergépkocsival.