AutóAddikt Magazin A Toyota kibővített plug-in hybrid töltőszolgáltatást indított Japánban

A Toyota kibővített plug-in hybrid töltőszolgáltatást indított Japánban

A Toyota Motor Corporation megnyitotta kibővített plug-in hybrid töltőszolgáltatását, amely lehetővé teszi a hálózatról tölthető Prius PHV típus tulajdonosai számára, hogy országszerte igénybe vegyék a Nippon Charge Service, LLC (NCS) által üzemeltetett töltőpontokat.

toyota_phv_drive_support_japan

Az új, külön megrendelhető, díj alapú PHV Drive Support Plus (PDS Plus) szolgáltatás idén december elsejével veszi kezdetét.

Az NCS október végével kialakította mintegy 700 normál töltőből álló hálózatát. Ennek kapacitása a 2015. pénzügyi év során várhatóan 5500 töltőpontra nő, majd a későbbiekben további bővítés várható.

A kibővített hálózat havi tagsági díj megfizetése fejében vehető igénybe, amelynek összege 324 japán jen[1]. Ezen felül percenként 1,62 jenbe kerül az NCS töltők használata (mindkét díj tartalmazza a fogyasztási adót). Hogy a felhasználók megismerkedhessenek a praktikus rendszerrel, a tagság első hat hónapja során sem tagsági, sem percdíjat nem kell fizetni.

A Toyota Motor Corporation, a Nissan Motor Co., Ltd., a Honda Motor Co., Ltd., a Mitsubishi Motors Corporation, valamint a Japán Fejlesztési Bank idén május 26-án közös erővel hozta létre az NCS-t, azzal a céllal, hogy egyetlen, közös előfizetéssel igénybe vehető töltő infrastruktúra hálózatot fejlesszenek ki. A PDS Plus lehetővé teszi a Prius PHV tulajdonosok számára ennek a hálózatnak a használatát. Azáltal, hogy járművüket így nem csak otthonukban tölthetik fel, felhasználóként maximálisan kiaknázhatják a Prius PHV kiemelkedően kedvező üzemanyag-fogyasztását és praktikumát.

A Toyota fennálló PHV Drive Support (PHV vezetési támogatás, PDS) szolgáltatása, amelyet a Prius PHV piaci bevezetésével egy időben, 2012 januárjában adtak át, a Toyota kereskedőknél telepített, mintegy 1500 darab normál töltőhöz biztosít hozzáférést. A tagok három éven át ingyenesen vehetnek igénybe számos praktikus szolgáltatást, a Toyota kereskedőknél történő akkumulátor-töltéstől kezdve az akkumulátorban hátralevő töltöttségi szint ellenőrzésén át a legközelebbi töltőállomás okostelefonon történő megkereséséig. Most, a PDS Plus bevezetésével párhuzamosan a Toyota a vásárlást követő negyedik évre[2] is ingyenesen biztosítja az alapszintű PDS szolgáltatást.

A Toyota elkötelezte magát amellett, hogy a Prius PHV modell minél szélesebb körű értékesítése révén hozzájáruljon egy csekély szénkibocsátású, praktikus és intelligens mobilitású társadalom kialakításához.

A PHV Drive Support és PHV Drive Support Plus töltőszolgáltatások összehasonlítása

PHV Drive Support  PHV Drive Support Plus 
 

Biztosított szolgáltatások

 

A Toyota márkakereskedésekben felállított normál töltők ingyenes igénybe vétele  A Toyota márkakereskedésekben felállított normál töltők ingyenes igénybe vétele, illetve a kereskedelmi és szálláshelyeken országszerte felállított, normál NCS töltők díj alapú igénybe vétele 
 

Díjak (fogyasztási adóval terhelve)

 

Nincs havi tagdíj, sem töltési díj 
  • A tagdíjat és a töltési díjat a tagság első hat hónapjára elengedik (a regisztráció első napjától számítva)

 

  • Havi tagdíj: 324 japán jen

 

  • Töltési díj: 1,62 japán jen / perc

 

[1] 100 japán jen = 219,73 Ft

[2] Az egyedi célú DCM kommunikációs egységgel felszerelt modellek esetében ehhez különálló, folytonos „G-BOOK mX Pro” szerződésre van szükség.

Előző cikkIllusztris eladási mutatók a BMW Groupnál
Következő cikkCitroën Racing: 2015-ös tervek a szezonra