AutóAddikt Magazin A Vezetés Élménye roadshow mindenkinek mosolyt csal az arcára – fókuszban a...

A Vezetés Élménye roadshow mindenkinek mosolyt csal az arcára – fókuszban a Nissan Leaf

Az Európai Mobilitási Hét sikereit folytatva a Nissan magyarországi központja elindítja Vezetés Élménye roadshow-t.

europai-mobilitasi-het-nissan-leaf-autoaddikt

Az Európai Mobilitási Hét keretein belül az autómentes hétvégén sokaknak volt lehetősége átélni azt a felejthetetlen élményt, ami a tisztán elektromos LEAF vezetése közben tapasztalható. Ezen gondolat mentén a Nissan célja, hogy ezek az impulzosok mindenki számára elérhetőek legyenek.

A roadshow keretein belül magyarországi irodaközpontokat látogat meg a Nissan csapata, hogy maradandó élményt szerezzen az érdeklődőknek. Az első állomás a Graphisoft Park volt, ahol szeptember 29-30. között a világelső Nissan LEAF vezetése közben tapasztalhatták meg mire gondol a Nissan, mikor azt mondja, felejthetetlen vezetési élmény.

A következő állomás helyszíne az Infopark lesz október 6-7. között, ahol a tesztvezetésen kívül egy új töltőállomás is felavatásra kerül. A harmadik állomás pedig a II. Környezettudatosság Napja, amelyet az FKF Zrt. szervez október 8-ra, a következő helyszínre: Fővárosi Hulladékhasznosító Mű, 1151 Budapest, Károlyi Sándor út 119. A roadshow itt nem áll meg, a lista többi tagja hamarosan publikus lesz.

A Nissan LEAF legújabb változata akár 250 km-es (NEDC mérés alapján) hatótávot biztosít, és a harmadik generációs akkumulátorra 8 év vagy 160 000 km kapacitásgaranciát vállal a Nissan, amely szeptember 24-e óta már Visia felszereltségben is elérhető.

Az Andrássy úti autómentes hétvége alatt óriási népszerűségnek örvendett a Nissan LEAF tesztvezetés. 4 autóval érkeztünk, de nyugodtan állíthatom, ha dupla annyi autóval érkezünk is maximális kihasználtsággal üzemeltek volna. A hétvége hatására pedig gondoltunk egy nagyot és azt mondtuk, igenis legyen lehetősége kipróbálni az elektromos autózás vezetési élményét minél több érdeklődőnek” – mondta Horváth Gergő, a Nissan magyarországi PR és marketing menedzsere. A különleges vezetési élménynek egyébként három fő összetevője van:

  • a hang- és rezgésmentes motor
  • a dinamizmus – az azonnali 100%-os nyomatéknak köszönhetően
  • az alacsony és az autó közepére eső súlypont – az akkumulátor padlólemezbe való építéséből adódóan

Több, mint 233 ezer Nissan LEAF tulajdonos járja a világ útjait. Visszajelzéseik alapján 92%-uk a vezetési élményt tartja a Nissan LEAF egyik legfontosabb előnyének. Tovább menve, 96%-uk örömmel ajánlja autóvásárlás előtt álló ismerőseinek. Ezen adatok kimagaslóak az autóipari összevetésben.”

A Magyar Kormány elektromos autók támogatását célzó bejelentése után a roadshow egy újabb lépés a Nissan részéről, hogy az elektromos autózást még népszerűbbé tegye és az érdeklődők számára lehetőséget biztosítson az elektromos autózás örömeinek átélésére.