AutóAddikt Bemutatók Suzuki Bemutatkozott az újragondolt Suzuki SX4 S-CROSS

Bemutatkozott az újragondolt Suzuki SX4 S-CROSS

Az új Suzuki SX4 S-CROSS egy tagadhatatlan született felfedező, melyből csak úgy árad a dinamizmus és az erő – állítja a japán márka reklámanyaga. S valóban: az új formavilág bővelkedik az olyan izgalmas részletekben, mint a dinamikus formájú LED-es fényszórók, éles vonalakkal határolt LED hátsó lámpatestek, új tervezésű 17 colos könnyűfém keréktárcsák.

suzuki-sx4-s-cross-facelift-2016-autoaddikt-1

A dupla, elcsúsztatható üvegfelület óriási teret tár fel, és lélegzetelállító kilátást nyújt. Az utaskabinban minden megtalálható, amire szükség lehet: felső konzolt térképolvasó lámpákkal és napszemüvegtartóval, csúsztatható első kartámaszt és USB-csatlakozót a konzoldobozon, vagy éppen pohártartókat hátul – és még sok egyebet.

A csomagtér pedig akár öt utas számára is elegendő, ráadásul a 60:40 arányban osztott hátsó üléstámlák lehajtásával tovább bővíthető. A több állásban rögzíthető raktérpadló segítségével még rugalmasabban kihasználhatod a poggyászteret.

Az új Suzuki SX4 S-CROSS a leghosszabb utakon is megbízható társ – bármilyen körülmények közt. Az új méretcsökkentés elve alapján tervezett, közvetlen üzemanyag-befecskendezéses, 1 literes BOOSTERJET motor kis lökettérfogata ellenére is magasabb teljesítményt és forgatónyomatékot ad le, mint egy nála nagyobb blokk, üzemanyag-fogyasztása viszont jóval alacsonyabb.

Új 1.4 literes BOOSTERJET turbómotor azonnali gyorsulást, lendületes autózást és bőséges forgatónyomatékot biztosít. Az 1,6 literes dízelmotor turbó-technológiája és mindig rendelkezésre álló teljesítménye sima, lendületes gyorsítást és minimális károsanyag-kibocsátást garantál. A stabil úttartásért az Automata Motorindító és Leállító Rendszer, illetve továbbfejlesztett ALLGRIP összkerékhajtás felel, melyekkel az Új SX4 S-CROSS a Suzuki legendás terepjáró-vérvonalának új generációját testesíti meg.

Az új Suzuki SX4 S-CROSS a másodperc tört része alatt segít, és megvédi a benn ülő utasokat: biztonsági rendszerei előre jelzik a vészhelyzetet és segítenek elkerülni az ütközést, védelmi rendszerei pedig minimumra csökkentik a sérülésveszélyt. Ha a kerekek elveszítik tapadásukat, az ESP a motorvezérlés módosításával, valamint a megfelelő fék automatikus működtetésével segíti a vezetőt, hogy megőrizze a jármű feletti uralmát.

A hegymeneti elindulássegítő a meredek emelkedőkön megakadályozza, hogy az SX4 S-CROSS hátraguruljon, amíg a sofőr átteszi a lábát a fékről a gázpedálra. Az abroncsnyomást figyelő rendszer (TPMS) a szelepekbe épített érzékelők segítségével minden kerék nyomását ellenőrzi, és alacsony értékek esetén a multi-információs kijelzőn megjelenő jelzéssel figyelmeztet.

suzuki-sx4-s-cross-facelift-2016-autoaddikt-2

A Suzuki által szabadalmaztatott Total Effective Control Technology (TECT) karosszéria egy baleset során a fellépő ütközési energiát úgy nyeli el, hogy nemcsak az autó utasait, hanem adott esetben a gyalogosok testi épségét is a lehető legnagyobb mértékben megóvja. Egy baleset során az SX4 S-CROSS extra védelmet biztosít: a vezető és az utasok testi épségét első- és oldallégzsákok, bal- és jobboldalt nyíló függönylégzsákok, valamint egy vezető oldali térdlégzsák óvják. Adaptív tempomat radar segítségével méri fel az elöl haladó autó távolságát, és automatikusan lassít vagy gyorsít, fenntartva az előre beállított követési távolságot.