AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt A1408800286 motortértető-embléma cseréje az 1997-es Mercedes-Benz W140 S420-on a Mercibolt.hu segítségével

A1408800286 motortértető-embléma cseréje az 1997-es Mercedes-Benz W140 S420-on a Mercibolt.hu segítségével

Mindig a Mercibolt.hu, mintha nem lehetne más forrásból beszerezni az eredeti (genuine) Mercedes alkatrészeket. Biztosan van alternatíva, de az tény, hogy jelenleg ár-érték arányban, gyorsaságban és rugalmasságban Magyarországon a Mercibolt.hu a legjobb, minden túlzás, vagy elfogultság nélkül.

Mivel projektautónkon, a ’97-es évjáratú Mercedes-Benz W140 S420 motortértető-emblémája lazának tűnt, megelőzendő az esetleges kiesést, vagy inkább „kilövést” (volt ilyen is, több ízben már: az elfáradt feszítőrugó egyszercsak megadja, megadta magát, aztán annyi).

Maga az embléma természetesen talppal együtt kerül csomagolásra, a dobozolás félig nyitott, úgyhogy még akár polcdísznek is kiváló lehet némi fanatizmussal társítva. Az ár nem túl vészes, 20 ezer forint környékén meg lehet úszni; viszont ha a csere megvolt, utána jó ideig nincs probléma. Hacsak le nem törik az embléma, vagy más sérülést nem kap, akkor újabb nekifutás következik.

Viszont tartaléknak – ha nem sérült, karcos, lestrapált a meglévő csereérett darab – tökéletes lehet. Esetünkben is így lett, a csillag, és maga a talp is menthető még teljes egészében.

A rugóstag viszont megfáradt, ezt ténylegesen be is igazolta a csere. Az eltávolítás egyébként nem nagy kunszt, szimplán kicsavarozzuk a felnyitott motorháztető belső részéről, közben ellentártunk, és máris kint az embléma talppal együtt. Ennyi.

Beszerelés tekintetében sincs túl sok dolgunk, az inverze a kiszerelésnek értelemszerűen. Mivel az embléma dőlésszöge egyféleképp optimális, hagyjuk is meg, hiszen a gyári beállítás a mérvadó. Ügyeljünk viszont arra, hogy a beszerelésnél – főként a becsavarozásnál – ne mozdítsuk ki a helyéről a csillagot, viszonylag könnyen mozdítható.

Együttműködő partnerek: Classic Vehicle HungaryVictor’s CustomsZöld AutószervizMerciBolt.huHankook Tire MagyarországULO, Loctite (Henkel Adhesives), Olajshop.hu

Fotó: Canon / Camera Kft.

Utómunka: Acer