AutóAddikt Hírek Audi A3 Sportback e-tron: 5 csillagos Euro NCAP törésteszt

Audi A3 Sportback e-tron: 5 csillagos Euro NCAP törésteszt

Legjobb, ötcsillagos minősítéssel illette az Euro NCAP szervezet az új Audi A3 Sportback e-tron modellt ütközésbiztonsági szempontból. Az Audi első sorozatgyártású plug-in hibrid járműve kategóriájának legbiztonságosabb autói közé tartozik.

audi_a3_sportback_e_tron

Minden tekintetben meggyőzte a tesztelőket az Audi A3 Sportback e-tron: A plug-in hibrid a legjobb értékeket érte el a felnőtt és gyermek utasok védelme terén a frontális, az oldal- és a ráfutásos ütközéseket szimuláló teszteken egyaránt. A gyalogosvédelmi tesztet is bravúrosan teljesítette a modell.

Emellett az Euro NCAP idén először az asszisztensrendszereket is alávetette gyakorlati teszteknek. Az A3 Sportback e-tron a szigorú követelményeknek az Audi pre sense front és az Audi active lane assist rendszerek jóvoltából e tekintetben is megfelelt.

Euro NCAP advanced kitüntetést kapott a modell az Audi pre sense basic proaktív utasvédelmi rendszerért, valamint az alapfelszereltség részét képező Másodlagos ütközésvédelemért. Ez utóbbi rendszer egy esetleges baleset esetén automatikus fékezéssel csökkenti a megcsúszás és a másodlagos ütközések veszélyét.

Az 1997-ben alapított NCAP szervezet, amely európai közlekedési minisztériumok, autóklubok, biztosítók és fogyasztóvédők nemzetközi képviselőiből áll, átfogó töréstesztek során vizsgálja az új autótípusok biztonságosságát. Az Euro NCAP tesztjeinek szigorú követelményei jelentősen meghaladják az európai törvényhozók által támasztott előírásokat. Az aktuális teszteredmények már megtekinthetőek az Euro NCAP honlapján.