AutóAddikt Magazin Az ADAC ügyfél-elégedettségi felmérésén az új MINI nyert

Az ADAC ügyfél-elégedettségi felmérésén az új MINI nyert

A brit prémiumautó-gyártó, a MINI ikonikus modelljének legújabb generációja a kisautók szegmensében hódította el a Német Autóklub legfrissebb ügyfél-elégedettségi felmérésének aranyérmét.

mini_cooper_d_205_teszt_autoaddikt_002

Az új MINI erőteljes lendülettel, óriási visszhanggal érkezett meg az utakra, egy csapásra rabul ejtve a márka rajongóinak és ügyfeleinek szívét. A prémium kisautó kategória megteremtője és legendás éllovasa most a Német Autóklub (ADAC – Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) legfrissebb ügyfél-elégedettségi felmérésén is diadalmaskodott: az új MINI a kisautó kategória dobogójának legfelső fokára gurulhatott fel.

Az ADAC átfogó ügyfél-elégedettségi vizsgálatának alapját adó reprezentatív online felmérésen több mint húszezer gépkocsi-tulajdonos vett részt, akiknek autóját 2011 októbere és 2014 decembere között helyezték először forgalomba. A felmérés kérdései a jármű menetteljesítményére, kényelmére, biztonságára és használhatóságára éppúgy kitértek, mint az adott modell felszereltségére, árára és a tulajdonos szerviztapasztalataira. Az új MINI gyakorlatilag mindegyik aspektusban felülmúlta eddigi eredményeit, a tavalyi teljesítményt is túlszárnyalva, abszolút 79,8 százalékos értékelésével pedig elfoglalta első helyét a kisautók szegmensében.

Az új MINI tulajdonosai a kedvencük által nyújtott vezetési élményre adták a legmagasabb pontokat. A BMW Group vadonatúj motorcsaládjának képviselőivel, legapróbb részleteiben is finomhangolt futómű-technológiájával és széles nyomtávjával a kisautó kategória etalonja tökéletes műszaki alapot kínál a rendkívül élénk dinamizmus és a jellegzetes agilitás azon kettőséhez, amelyet a klasszikus gokart-érzésként ismerünk. Mi több, a MINI ügyfelei minden korábbinál jobban értékelik a kisautó modern felszereltségét, egyedi stílusát és prémium minőségét. Az optimalizált menetkomfort, a vadonatúj kijelző- és vezérlőkoncepció, valamint a vezetést támogató rendszerek jelentősen kibővített tárháza ugyancsak nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy az új MINI az eddigi legjobb eredményt érje el a „működtetés/kényelem” értékelési kategóriában. Felnőtt karakterének köszönhetően – amelyet a modell optimalizált funkcionalitása, illetve magas szintű anyag- és kiváló összeszerelési minősége is tükröz – az új MINI az értékállóság terén is minden korábbinál kiválóbb teljesítményt ért el.

mini_cooper_d_205_teszt_autoaddikt_001

A Német Autóklub legfrissebb ügyfél-elégedettségi felmérésének végeredménye a MINI egyéniségének, vérpezsdítő vezetési élményének és funkcionalitásának újabb ékes bizonyítéka. A márka ügyfeleinek tartós megelégedését az új MINI hosszú távú értékállósága garantálja: azon túl, hogy piaci debütálását követően a modell öt kategóriában is elhódította a Focus Online „Resale Value Giant” elnevezésű értékállósági felmérésének aranyérmét, az új ötajtós MINI-t az Auto Bild német autós szakmagazin „Value Master” elnevezésű értékállósági felmérésén a 2015-ös év összes járműkategórián átívelő, abszolút győztesének hirdették ki.