AutóAddikt Újdonságok Az új BMW 1-es limuzin igazi prémiumkategóriás kompakt

Az új BMW 1-es limuzin igazi prémiumkategóriás kompakt

A BMW Group és a kínai BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA) a vadonatúj BMW 1-es limuzinnal új vezérmodellt készül a prémium kompakt járműkategória élére állítani.

bmw-1-limuzin-2016-autoaddikt

A BMW első kompakt méretű sportlimuzinjának kizárólagos kínai bevezetésével minden korábbinál változatosabbá válik a BBA belépő szintű prémium modelljeinek termékpalettája, amely az Active Tourer egyterűek, a Sports Activity Vehicle terepjárók és a kompakt sportlimuzinok szegmensével immáron vadonatúj ügyfélcsoportoknak kínálja fel a prémium színvonalú vezetés élményét.

Miközben Kínában és világszerte egyaránt a prémium kompakt járműkategória napjaink legdinamikusabban növekvő autóipari szegmense, a BMW 1-es limuzin eme rendkívüli mezőny legsportosabb és legélvezetesebb limuzinjaként érkezik meg az utakra. A kizárólag Kínában készülő és piacra kerülő exkluzív modellt a BMW kifejezetten a kínai ügyfelek speciális igényeit szem előtt tartva tervezte meg, a vadonatúj négykerekű fejlesztési és tesztelési munkafolyamatait pedig kínai mérnökök közreműködésével végezték a bajor gyártó központjában. A BMW 1-es limuzin a legváltozatosabb kínai terepeken végzett közúti teszteket is teljesítette, eltérő vezetési körülmények, illetve éghajlati- és útviszonyok közepette. A vadonatúj BMW 1-es limuzin megtervezésekor a bajor gyártó mérnökei a modell számos pontját a kínai ügyfelek járműhasználati szokásai és az ország vezetési körülményei szerint alakították ki.

A BMW 1-es limuzin kiindulási alapját a BMW Concept Compact Sedan tanulmányautó adta, amely a 2015-ös Kantoni Autószalonon ünnepelte világpremierjét. A sorozatgyártásra kész modell a BMW jellegzetes karosszéria-arányai mellett a koncepció dizájnjegyeit is megörökölte. A vese alakú hűtőrács és a dupla fénygyűrűvel helyzetjelző LED-es fényszóró-pár olyan hamisítatlanul egyedülálló, egyszerre sportos és elegáns egységet alkot, amelynek köszönhetően a BMW 1-es limuzin müncheni gyökerei már első pillantásra felismerhetők. A jellegzetes BMW-dizájnnyelvezet az oldalsó ablaksáv és a C-oszlop találkozásánál elhelyezett „Hofmeister kink” sziluettben is visszaköszön.

A BMW 1-es limuzin a BMW Group innovációs erősségének és piacvezető járműkapcsolati szaktudásának legújabb bizonyítéka. A BMW ConnectedDrive információ-szolgáltató, szórakoztató és navigációs szolgáltatásait egyesítő széleskörű járműtechnológiai arzenál a bajor gyártó mindegyik ügyfelének jelentősen nagyobb utazási biztonságot, egyedülálló információ-gazdagságot és első osztályú menetkomfortot kínál. A BMW legkorszerűbb motorcsaládjának erőteljes, csúcstechnológiás megoldásokat felvonultató és innovációkban bővelkedő erőforrásai mindeközben a BMW Senjang városban működő helyi motorgyártó létesítményében készülnek, hogy a bajor gyártó négykerekűiben életre kelve páratlan vezetési élménnyel ajándékozzák meg tulajdonosukat.

A BMW X1 és a BMW 2-es Active Tourer sikeres piaci debütálása után hamarosan a BMW 1-es limuzinnal bővül tovább a BBA belépő szintű prémium modelljeinek termékpalettája, amely jelenleg öt, helyben készített BMW modellt állít csatasorba Kínában. A BMW ezáltal egy minden korábbinál vonzóbb modellpalettával képviselteti magát az ázsiai országban, ahol a BMW 1-es limuzin piaci bevezetésével még tovább növeli jelenlétét és versenyelőnyét.