AutóAddikt Hírek Balesetmentes közlekedés: Škoda Fabia Combi-t nyerhet a család

Balesetmentes közlekedés: Škoda Fabia Combi-t nyerhet a család

A Škoda immár harmadik éve partnere a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőnek, melyet az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) hirdetett meg a biztonságos, balesetmentes közlekedés érdekében. A vetélkedő fődíja egy Škoda Fabia Combi.

speedlight_2015_skoda_fabia_combi

„A rendezvény célja, hogy felhívja a gyalogosok, kerékpárosok, gépjárművezetők és természetesen az utasok figyelmét a biztonságos, balesetmentes közlekedésre.“ – mondta a tegnapi sajtótájékoztatón Kiss Csaba rendőr alezdredes, az ORFK-OBB főtitkára. Mindezeken túl a verseny arra is jó, hogy hangsúlyozza a szülői példamutató magatartás fontosságát, valamint rávilágítson a család és a közösség nevelő erejére.

„A Škoda biztonságos autókat készít és nagyon fontos számára, hogy az autóval utazók épségben közlekedjenek az utakon“ – emelte ki Dalnoki Balázs Škoda márkaigazgató.

A területi versenyeket a fővárosi, illetve megyei balesetmegelőzési bizottságok és a Škoda márkakereskedések bonyolítják le április 25. és június 13. között. Az a család nyeri a területi selejtezőt, és jut a döntőbe, aki a kijelölt feladatokat a legrövidebb időn belül és a legkevesebb hibával teljesíti. Továbbá még egy család juthat az országos döntőbe juthat, az amelyik részt vesz és nyer egy online játékban.

A területi versenyekről megyénként és a fővárosból egy-egy család jut az országos döntőbe. Velük együtt az online játék győztese 2015. június 21.-én, Mogyoródon, a Hungaroringen méri össze tudását. A családok tesztlap kitöltése után autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben és elsősegélynyújtás terén mérik össze felkészültségüket.

Az országos verseny fődíja egy Škoda Fabia Combi személygépkocsi.

A versenyre nevezhet minden olyan család, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6-17 év közötti gyereket (gyerekeket) nevelnek. A vetélkedő két fordulóból áll: selejtezőből és döntőből. A területi versenyre kétféle módon lehet jelentkezni, a verseny honlapján (http://www.kozlekedikacsalad.hu) elektronikus úton, vagy a verseny napján személyesen a helyszínen.

Területi selejtezők helyszíne és időpontja:

 2015, április 25.

Budapesti Rendőrnap, Budapest, Városliget Olof Palme sétány

Szeged, Rókusi Tesco parkolója (Rókusi krt. 42-64.)

Tatabánya, Porsche Tatabánya (Győri u. 39-41.)

Előző cikkMinden harmadik utas elfelejti bekapcsolni a hátsó biztonsági övet a Ford felmérése szerint
Következő cikkIlluzionista segítségével lepleződött le az új Ford Galaxy