AutóAddikt Újdonságok BMW jelenlét a Las Vegas-i SEMA Show-n

BMW jelenlét a Las Vegas-i SEMA Show-n

A Las Vegas-i SEMA Show (Speciality Equipment Market Association) a világ legnagyobb háttéripari kiállítása és tuningshow-ja, amelynek újításai, megoldásai és ötletei a teljes autóátépítési szegmensre hatással vannak.

bmw-m4-coupe-m4-autoaddikt

A november 3-6. között nyitva tartó 2015-ös felvonásra a BMW egy sor speciális BMW M Performance alkatrésszel készült: a déli csarnok alsó szintjén található 40247-es standon a bajor gyártó a BMW M Performance kiegészítőkkel felszerelt BMW M4 Coupé sportmodell mellett a vadonatúj BMW M2 Coupé BMW M Performance alkatrészeit is a nagyközönség elé tárja.

Sőt mi több, a Las Vegas-i SEMA Show-n ünnepli világpremierjét a BMW M Performance csomag új, minden korábbinál erőteljesebb „M Performance“ megjelölése. A vadonatúj felirat a BMW M Performance alkatrészekben rejlő felfokozott dinamikát, és mint ilyen, az egyes kiegészítők alapvető funkcionalitását hangsúlyozza. A SEMA Show-n kiállított sportmodellek már az új csomagmegjelölést viselik. A vadonatúj felirat eleinte csak a BMW M2 Coupé és a BMW M4 Coupé modellekhez kifejlesztett alkatrészeken tűnik fel, a közeljövőben azonban a teljes BMW M Performance portfólióra átkerül.

A BMW M4 Coupé külső BMW M Performance alkatrészei

A BMW M4 Coupé a vezetés abszolút élményének megtestesítője, amely a sportos menetdinamika terén kategóriaelső mércét állít fel szegmensében. A sportmodell kivételes pozícióját a versenysportból merített karosszéria-kialakítás is nyomatékosítja, amelyet a BMW M Performance alkatrészek még tovább fokoznak. A szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült első koptató és a magasfényű feketére fényezett BMW M Performance hűtőrács kettőse gondoskodik a BMW M4 Coupé rendkívül feltűnő megjelenéséről, miközben a poliuretánból készült, már az új „M Performance” feliratot viselő oldalsó küszöbtoldatok a sportmodell lendületes eleganciáját erősítik. A BMW M4 Coupé dinamikus vonalvezetését oldalnézetből tökéletesen kiegészítik a szénszálas visszapillantó-házak, a magasfényű feketére fényezett BMW M Performance kopoltyúk és a BMW M Performance versenycsíkok.

Hátulról a három függőleges lamellával osztott, versenysportból származó BMW M Performance diffúzor és a vadonatúj kialakítású BMW M Performance hátsó légterelő szárny szénszálból készült kettőse hangsúlyozza a BMW M4 Coupé erőteljes énjét. A hátsó légterelő szárny függőleges zárólapjain az új „M Performance” felirat, míg a tartókonzolokon a karakteres BMW M Performance versenycsíkok erősítik a sportmodell egyediségét.

A BMW M4 Coupé – nem egy esetben kézzel készített – BMW M Performance karosszéria-kiegészítői nem csupán a modell erőteljes kiállását, de dinamikus, kifejező kialakítását is nyomatékosítják. Sőt mi több, a BMW M Performance karosszéria-kiegészítők kivétel nélkül csökkentik a sportmodell légellenállását, így még tovább emelik a sportos vezetés élményét. A lendületes menetteljesítményt az állítható BMW M Performance sportfutómű fokozza, amely a legmélyebb beállítással jellegzetesen sportos megjelenést és páratlanul feszes úttartást biztosít.

BMW M Performance sport kipufogórendszer: még erőteljesebb hangzás, még alacsonyabb önsúly

A könnyűszerkezetes BMW M Performance sport kipufogórendszer rozsdamentes acél csövezésből és titán dobból áll, a szénszálból készült dupla ikervégződések pedig a jellegzetes „M” logó mellett „M Performance” feliratot is viselnek. A rendszer a motor teljesítményével összhangban kétféle hangzási karakterisztika szerint állítható be, amelyek egyetlen gombnyomással aktiválhatók. Még a visszafogottabb, hétköznapi használathoz igazított kipufogórendszer-beállítás is lenyűgözően sportos hangzással ruházza fel a BMW M4 Coupé-t.

Az M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, soros hathengeres erőforrás maximális teljesítménye eközben változatlanul 317 kW / 431 lóerő, amely kategóriájában egyedülálló, páratlanul lenyűgöző menetteljesítményhez juttatja a sportmodellt, rendkívüli hatékonyság mellett (kombinált üzemanyag-fogyasztás: 8,3 liter / 100 km, kombinált károsanyag-kibocsátás: 194 gramm / km)*. A SEMA Show-n kiállított BMW M4 Coupé az M duplakuplungos automataváltóval mindössze 4,1 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, miközben végsebességét az elektronika 250 km/óránál maximálja.

A BMW M4 Coupé utastéri BMW M Performance alkatrészei

Az ajtók mögött antracit színű Alcantara borítással húzott BMW M Performance sportkormány fogadja a különleges BMW M4 Coupé utasait. A sportkormány egyfajta versenysportos örökségként „M Performance” felirattal ellátott, szénszálból készült betétet, a felső karima középső részén pedig kék színű „12 órás” jelzést kapott.

Az M duplakuplungos automataváltó (M DKG) BMW M Performance előválasztó karja tökéletes összhangot alkot a BMW M Performance középkonzol-betétjével. A szénszál ráadásul nem csupán itt, de a kilincseken és az Alcantara-borítású kézifékkaron is visszaköszön. A sofőr rozsdamentes acélból készült BMW M Performance pedálokkal vezényelheti az autót, a SEMA Show-n kiállított modell pedig már LED-optikás embléma-kivetítéssel is kedveskedik a látogatóknak az ajtókból. 2016 januárjától a vadonatúj BMW M Performance alkatrészek első kiegészítői a BMW M4 Coupé modellhez lesznek rendelhetők, majd 2016 júniusáig a teljes felszereltség-paletta elérhetővé válik a többi modellhez is.

A vadonatúj BMW M2 Coupé BMW M Performance alkatrészei

A vadonatúj BMW M2 Coupé debütálása után nem sokkal a BMW a 2015-ös SEMA Show-n már a nagyteljesítményű kompakt sportolóhoz kifejlesztett BMW M Performance alkatrészek palettáját is bemutatja a nagyközönségnek. A csomag olyan különleges kiegészítőket tartogat, mint a feketére fényezett BMW M hűtőrács-keret és a hűtőrács ikerlamellái, az ugyancsak feketére fényezett oldalsó kopoltyúk, a szénszálas BMW M Performance visszapillantó-házak és a hátsó légterelő szárny, a vadonatúj fejlesztésű BMW M Performance sport futómű és a szénszálas dupla ikervégződéssel ellátott, állítható karakterisztikájú sport kipufogórendszer, kifejezetten a BMW M2 Coupé modellhez hangolva. A Las Vegas-i SEMA Show-n első ízben kiállított sportautó Alcantara-borítású, szénszálas betéttel kiegészített BMW M Performance sportkormányt, az M duplakuplungos automataváltóhoz szénszálas előválasztó kart, Alcantara- és szénszál-borítású BMW M Performance középkonzolt, valamint rozsdamentes acélból készült pedálsort kapott. A vadonatúj BMW M2 Coupé modellhez rendelhető BMW M Performance alkatrészek további részleteit 2016 tavaszán teszi közzé a gyártó.