AutóAddikt Újdonságok Bő helykínálatot és kiváló vezetési élményt nyújt az új Ford KA+

Bő helykínálatot és kiváló vezetési élményt nyújt az új Ford KA+

A Ford fellebbentette a fátylat a vadonatúj Ford KA+ kisautóról, amely tágas utasteret, alacsony üzemanyag-fogyasztást és remek vezetési élményt kínál – mindezt pedig kifejezetten kedvező áron.

ford-ka-plus-2016-autoaddikt-4

A piac legkelendőbb kisautója, a Fiesta mellett megjelenő KA+ izgalmas, új alternatívát kínál az európai vásárlók számára, akik stílusos, gazdagon felszerelt és kiváló minőségű kisautót keresnek, kedvező belépő áron. A vadonatúj modell ára 3.649.000 Ft lesz.

“A Ford történetében sok praktikus, gazdaságos és élvezetesen vezethető kisautó szerepelt már” – nyilatkozta Jim Farley, a Ford Motor Company ügyvezető alelnöke és a Ford Európa, Közel-Kelet és Afrika elnöke. “A KA+ is hű marad ehhez a hagyományhoz: kompakt karosszériája rengeteg értéket rejt, s az autó élvezetes menetdinamikát és meglepően tágas utasteret kínál.”

Bőséges hely öt utas számára

Az európai piacokon és Magyarországon is júniustól megrendelhető és idén év végén már átvehető vadonatúj Ford KA+ egy ötajtós ferdehátú, amely a Ford globális kisautó-padlólemezére épül. Bár az új modell hossza 4 méternél is kevesebb, a kabinban öt ember is kényelmesen elfér.

A KA+ valamivel rövidebb, viszont 29 mm-rel magasabb a Fiestánál, s átgondolt kialakítású kabinjában a kategória egyik legnagyobb első fejtere és a kategória legnagyobb hátsó lábtere várja az utasokat.

ford-ka-plus-2016-autoaddikt-3

A Ford KA+ kimagasló mindennapos használati értéket kínál: a csomagtér 270 literes – vagyis elfér benne két nagyméretű bőrönd –, a hátsó ülések 60/40 arányban dönthetők, az apróbb tárgyakat pedig az utastérben elhelyezett 21 tárolórekesz várja.

A rakodóhelyek közt a műszerfal középső részébe épített MyFord Dock megtalálható, ami az utasok telefonjainak és navigációs eszközeinek tárolására, rögzítésére és töltésére szolgál; emellett az első ajtózsebek is kifejezetten praktikusak, hiszen elfér bennük egy 1 literes és egy 0,6 literes palack, valamint egy kisméretű esernyő is. A műszerfal végébe épített rejtett tárolórekesz csak a vezetőoldali ajtó kinyitása után válik hozzáférhetővé, így az értékesebb tárgyak könnyen elrejthetők a kíváncsi pillantások elől.

A Ford legújabb formanyelvével megalkotott stílusos, arányos karosszéria egyik jellegzetes eleme a nagyméretű, hátranyúló fényszórókkal övezett magas, trapéz alakú hűtőrács. Minden Ford KA+ modellen krómozás díszíti a hűtőrácsot, a karosszéria színére fényezett lökhárítókat, a kilincseket és a külső tükörburkolatokat.

A műszerfalat mutatós, szemcsés felületű anyag borítja, és a kabin burkolatai tartós, modern hatású textilből készülnek, ami stílusos, sötét faszén-árnyalatban pompázik. Az utasok által gyakran megérintett és jobban látható részeken – például a belső kilincseken, a középkonzol kapcsolóin és a szellőzőnyílásokon – elegáns krómberakások láthatók.

Fürge és takarékos motor

A vadonatúj Ford KA+ motorkínálatában egy takarékos, új 1.2 literes Duratec benzinmotor szerepel. A 85 lóerős változatban megrendelhető erőforrás ugyanabból a motorcsaládból származik, mint a Fiesta 1.25 literes blokkja, és teljesítményét, üzemanyag-fogyasztását és károsanyag-kibocsátását kettős független változó szelepvezérlés javítja.

ford-ka-plus-2016-autoaddikt-7

Az alapáron ötfokozatú manuális sebességváltóval összekapcsolt 1,2 literes motort úgy hangolták, hogy simán és gyorsan adja le teljesítményét, forgatónyomatéka pedig széles fordulatszám-tartományban rendelkezésre álljon, hogy az autó a városban és az országúton egyaránt könnyed és kellemes vezetési élményt biztosítson.

Az üzemanyag-fogyasztást tovább mérsékli a motor optimális kalibrálása, az alacsony súrlódású motorolaj használata, valamint a visszatápláló töltés, ami ‘ingyen’ energiával tölti az akkumulátort, amikor az autó szabadon fut vagy fékez.

A csekély gördülési ellenállású gumiabroncsok és a fejlett aerodinamikai megoldások – például az alsó első légterelő és a hűtőrács-nyílások optimális kialakítása – tovább javítják az autó hatékonyságát. A motor CO₂-kibocsátása 114 g/km, üzemanyag-fogyasztása pedig 5,0 l/100 km.**

Fürge, élvezetesen vezethető és kényelmes

A vadonatúj KA+ modellt úgy fejlesztették ki a Ford mérnökei, hogy az autó agilis, élvezetes menettulajdonságai megfeleljenek az európai vásárlók elvárásainak.

ford-ka-plus-2016-autoaddikt-5

A dinamikus teljesítmény érdekében a KA+ egyedi futómű-beállítást kapott, és a mérnökök az új változat jellemzőihez hangolták az egyes szerkezeti elemeket, például a kormányművet, a rugókat és a lengéscsillapítókat, a kanyarstabilizátort, a hátsó csatolt lengőkar tengelyét és a gumiabroncsokat, valamint újratervezték az első segédkeretet és a motor felfüggesztését.

Az európai útviszonyokhoz és vezetési szokásokhoz illő kényelem és kifinomultság érdekében egy intenzív fejlesztési program keretében minimumra mérsékelték a szélzajt, a gördülési zajt és a hajtásláncból a kabinba szűrődő zajokat.

Ezután következett az autó finomhangolása a Ford belgiumi Lommel tesztlétesítményében, majd egy átfogó tesztprogram Európa közútjain, hogy a KA+ kifogástalan kényelemmel és kellemes vezetési élménnyel kényeztesse a vásárlókat.

ford-ka-plus-2016-autoaddikt-2

Gazdag alapfelszereltség

Minden Ford KA+ modell bőséges alapfelszereltséget kínál, amelyben megtalálhatók a következő rendszerek:

  • Manuális klímaberendezés
  • Ford MyKey, aminek segítségével az autó tulajdonosa korlátozhatja a végsebességet és az audiorendszer hangerejét, valamint megakadályozhatja az autó biztonsági rendszereinek kikapcsolását. A MyKey ideális megoldás a szülők számára, amikor odaadják az autót a fiatal és gyakorlatlan vezetőknek
  • első elektromos ablakemelők és a motoros tükörmozgatás, a távirányítós központi zár, a hat légzsák,
  • Elektronikus Menetstabilizátor, a Hegymeneti Elindulássegítő, a Sebességhatároló és a Ford Easy Fuel rendszer is.

Opcióként rendelhető

A SYNC hangvezérlésű kommunikációs és fedélzeti szórakoztató rendszer AppLink funkcióval, aminek segítségével számos okostelefonos alkalmazás kezelhető hangvezérléssel, az elektronikus vezérlésű klímaberendezés, bőrborítású kormánykerék, sebességtartó automatika, első ülésfűtés, DAB audio rendszer, tolatóradar, hátsó elektromos ablakemelők, fűthető és motorosan behajtható külső visszapillantó tükrök, sötétített üvegezés és 15 colos könnyűfém keréktárcsák.

ford-ka-plus-2016-autoaddikt-1

“Egy kompakt autó ma már nem jelent kompromisszumot” – jelentette ki Darren Palmer, a Ford Európa kisautó-termékcsaládjának igazgatója. “Szemet gyönyörködtető stílusával, bőséges térkínálatával, fejlett technológiáival és kifinomultságával a vadonatúj KA+ ugyanolyan magas színvonalat kínál, mint amit európai vásárlóink már megszoktak kompaktjainktól, vagyis a Ford Fiesta, a B-MAX és az EcoSport modellektől.”