AutóAddikt Autó-motorsport Bud Spencer közel 20 évig használt hűségesen egy Mercedes W140 S420-at

Bud Spencer közel 20 évig használt hűségesen egy Mercedes W140 S420-at

Talán kevesen tudják, hogy a legendásan híres olasz filmszínész, Bud Spencer is anno a W140-es Mercedest választotta. Egy 1997-es S420 modellel járt.

Az autót legyártása évében, 1997-ben vásárolta. Bud alapvetően akkor használta, amikor nem repülővel közlekedett, így helyben, Olaszországban, hosszabb-rövidebb utakat tett meg a W140-essel. Többnyire sofőr vezette az autót, ő pedig rendhagyó módon nem hátul, hanem a jobbegyben foglalt helyet. Ugyanakkor számos alkalommal bepattant a volán mögé, és hűségesen rótta az autóval a kilométereket.

Bud Spencer 1997 és 2015 között használta a Mercedes W140 S420-at, úgy, hogy egyszer sem volt probléma a folyamatosan szervizelt és karbantartott autóval.

Azonban 2015-ben, betegsége súlyosbodásával párhuzamosan úgy döntött, megválik szeretett autójától: ünnepélyes keretek közt eladásra került az S420. Külön exkluzivitást adott a történéseknek, hogy Bud Spencer saját kezűleg dedikálta az S420-at, a kesztyűtartó fedelére, a motorháztetőre, az ajtókárpitokra, valamint a csomaagtérfedélre is került egy-egy szignó.

Azóta a több szempontból is kultikus Mercedes W140 S420 több kiállítást is megjárt már az Egyesült Államoktól Németországig bezárólag. A feljegyzések szerint az egyik legemlékezetesebb ilyen esemény a németországi Spencerhill Fesztivál volt, amit a mai napig megtartanak – azonban az ideit előreláthatólag szeptember 3-6 közt tartják a szervezők.

Jelenlegi információink szerint Bud Spencer 1997-es Mercedes W140 S420-asa Lommatzsch városában áll egy autókereskedés garázsában. Nagyszerű lenne, ha állandó kiállítási tárgyként megtekinthető lenne valamilyen formában.Addig is marad a Spencerhill Fesztivál, és bízunk benne, hogy jövőre ismét megtekinthető lesz az autó a tavalyihoz hasonlóan.

Fotók: max2025/picclick.de, spencerhill-festval.de