AutóAddikt Hírek CES 2017: a Volkswagen az összekapcsolhatóságot személyes digitális élménnyé alakítja

CES 2017: a Volkswagen az összekapcsolhatóságot személyes digitális élménnyé alakítja

A 2017. január 5-8 között sorra kerülő CES-en a Volkswagen bemutatja a jövő mobilitására vonatkozó elképzelését: az okos összekapcsolhatóság és a fenntartható gépkocsik világát.

A Volkswagen a 2017-es fogyasztói elektronikai kiállításon az emberek, a gépkocsik és az őket körülvevő környezet összekapcsolására összpontosít. „Az AppConnect alkalmazásnak köszönhetően ügyfeleink már ma is bármilyen okostelefont összekapcsolhatnak gépkocsijukkal, a Volkswagen User-ID (felhasználó azonosító) alkalmazással pedig egy jelentős lépést teszünk előre”- mondja Dr. Volkmar Tanneberger, a Volkswagen elektromos és elektronikai fejlesztési főnöke. „A Partner szolgáltatások zökkenőmentes beépítése a saját online szolgáltatásainkkal kombinálva teljesen új felhasználói élményt fog létrehozni.”-tette hozzá.

Az érintőképernyők és kezelői felületek új koncepciója szintén a bemutatkozik Las Vegasban, melyek a Golf R Touch-ban (CES 2015) és a BUDD-e -ban (CES 2016). használt rendszerek következetes továbbfejlesztését jelentik. Mindezen túl a Volkswagen első alkalommal mutatja be az előremutató koncepciót képviselő ID elektromos gépkocsit Amerikában.

Az innovatív CES kereskedelmi kiállítás tökéletes helyszín erre a célra, miután a Moduláris Elektromos Platformon (MEB) alapuló első kompakt Volkswagen koncepciója vegyíti a digitálisan összekapcsolt világot az elektromosan hajtott – és igény esetén- teljesen automatizált gépkocsival, amelyet innovatív vezérlő rendszerrel láttak el.
A CES a fogyasztói elektronika legnagyobb kereskedelmi kiállítása a világon, ahol a szektor összes új termékét és szolgáltatását bemutatják. Az eseményt az elektronikai szektorban a digitalizálási trendek és az innovatív fejlesztések elsődleges fórumának tekintik.