AutóAddikt Újdonságok Detroitban mutatják be a vadonatúj Lexus LS-t

Detroitban mutatják be a vadonatúj Lexus LS-t

A Lexus bejelentette, hogy a márka zászlóshajóját, az alapjaiban átalakult és teljesen megújult, ötödik generációs LS-t a 2017-es Észak-amerikai Nemzetközi Autókiállításon mutatja be januárban.

A modell legelső változata az LS 400 1989-ben mutatkozott be, szintúgy Detriotban, és azonnal autóipari történelmet írt. Nem csak egy olyan autó született meg, amely a vezetési élmény, az utastéri komfort és a luxus területén a prémiumkategóriában korábban nem ismert szintet ismertetett meg a vásárlókkal, hanem egyben egy új autómárka, a Lexus világra jövetelét is jelentette.

Az LS azóta világszerte, így hazánkban is a legkifinomultabb luxust kereső, igényes vásárlók széles körét hódította meg.

Most, 28 évvel később a teljesen megújult LS limuzin nem csak kompromisszummentes helykínálattal párosuló kupészerű formájával hódít, hanem jövőbe mutató, minden eddigit túlszárnyaló technológiájával nyűgözi le a vásárlókat.

Az új generációs LS a márka kifejezetten hátsókerék-hajtású luxusmodellek számára kifejlesztett, globális padlólemezének meghosszabbított változatára (GA-L) épül – osztozva az LC sportkupé modellel – a még dinamikusabb vezetési élmény érdekében.