AutóAddikt Magazin Citroën Born Paris XV: 100 legendás modellt állítanak ki Párizsban

Citroën Born Paris XV: 100 legendás modellt állítanak ki Párizsban

A legelső Citroën modell, a Type A bemutatkozására 1919 júniusában került sor Párizsban. Az évforduló megünneplésének színhelyéül a márka azt a 15. kerületet választotta, ahol százéves története elkezdődött.

A Szajna-parttól néhány méterre, nem messze onnan, ahol a híres javeli gyár volt, az egyik utca egy éjszaka leforgása alatt teljesen új jelmezt ölt, nem kis meglepetésére a reggel arra járóknak. A rue Linois-n 400 méter hosszan gyönyörködhetünk majd az elmúlt 100 évet jelképező 100 személygépkocsi és furgon látványában.

A magángyűjtőktől és a Conservatoire Citroënből származó legendás modellek egy a mozgás szabadságát és a kalandot hirdető, merész és innovatív márka 100 éves történetét idézik fel. A szabadtéri kiállításon a következők lesznek láthatók:

– 4 tanulmányautó
– 74 történelmi modell
– 14 versenyautó
– 3 modell a kaland jegyében
– 5 modell a márka jelenlegi választékából

Az évfordulót a márka minél nagyobb körben szeretné megünnepelni, ezért olyan modelleket választott, melyek nemcsak a márka, de az egész autóipar történetére is hatással voltak, és hűen tükrözik a Citroën lényegét. Egy olyan márkáét, mely a széles körű mobilitás mellett elköteleződve, merész stílusának és példás kényelmének köszönhetően sok évtizede töretlen népszerűségnek örvend. Egy olyan márkáét, mely teljesen egyedi karakterével az egyik legnépszerűbb márka a gyűjtők körében, és sok otthonban is kitüntetett szerepet játszik.

Az ingyenesen és szabadon látogatható kulturális esemény garantált meglepetéssel szolgál minden arra járó számára. A „Born Paris XV” névre hallgató kiállítást, mely lehetőséget ad e különleges örökség megismerésére, illetve újrafelfedezésére, a látogatók három napon át élvezhetik egy olyan városrészben, melynek életében 50 éven át meghatározó szerepet játszottak a Citroën autógyárai.

A szabadtéri kiállítás kihagyhatatlan esemény mindazok számára, akik június 14. és 16. között Párizsban tartózkodnak.