AutóAddikt Autó-motorsport Dakar 2015: MINI-győzelem, mellé második helyezés

Dakar 2015: MINI-győzelem, mellé második helyezés

A MINI ALL4 Racing a legkeményebb körülmények közepette ismét bizonyította kiváló vezethetőségét és megbízhatóságát: Nasser Al-Attiyah (katari) és navigátora, Mathieu Baumel (francia) újabb etapot nyert meg a 2015-ös Dakar Ralin.

mini_all_4_racing_dakar_2015
A duó az argentin Chilecito-tól a chilei Copiapo-ig vezető negyedik szakaszon ismét a leggyorsabbnak bizonyult, ezzel 8:15 percre növelve előnyét az összetettben.

Joan „Nani” Roma (spanyol) és navigátora, Michel Périn (francia) a második helyre hozta be a MINI ALL4 Racing versenyautót a negyedik etapban, ezzel megszerezve a MINI első kettős szakasz-győzelmét az idei Dakaron. A rendkívül tapasztalt versenyzőpáros, amely a tavalyi Dakar Rali abszolút győztese lett, remek versenyzéssel érkezett be a második helyre, ezzel tizenegy helyet javítva jelenleg a 44. helyen állnak az összetettben.

A negyedik etap az Andok hegységben, 3000 méteres tengerszint feletti magasságban rajtolt el, ahol a csapatoknak sűrűn kanyargó és rendkívül nehéz hegyi útszakaszokkal kellett megküzdeniük, mielőtt átlépték a chilei határt.

A határátkelőt követő, Copiapo-ig vezető downhill hegyi szakasz körülbelül 1000 méteres tengerszint feletti magasságban állította újabb kemény kihívás elé a résztvevőket. Az etap utolsó szakaszában a versenyzőknek a Copiapo környéki magas dűnékkel is meg kellett küzdeniük, amelyekben számos pilóta elakadt járművével, értékes időt veszítve ezzel.

A MINI ALL4 Racing versenyautóval induló Orlando Terranova / Bernardo Graue (argentin / argentin) páros elsőként vágott neki a negyedik etapnak, sajnos azonban már az első ellenőrző pont után egy sziklának ütköztek, amellyel rengeteg időt veszítettek. De ettől függetlenül még továbbra is versenyben vannak. Az Erik van Loon / Wouter Rosegaar (holland / holland) versenyzőpáros a tízedik helyen végzett, amivel jelenleg az összetett rangsor hatodik helyén áll. Krzysztof Holowczyc (lengyel) és Xavier Panseri (francia) a tizenkettedik helyen fejezte be a futamot, így a kiváló ötödik helyen állnak az összetettben.

Csütörtökön a Dakar mezőnye újabb kőkemény kihívással néz szembe. A csapatoknak Copiapo-ból indulva egészen Antofagasta-ig keresztül kell vágniuk az Atacama-sivatagon, amely bolygónk egyik legszárazabb része. A 458 kilométer hosszú szakaszt főként rendkívül finomszemcsés homok (amit a helyiek csak „fesh fesh” néven emlegetnek), kavics és számtalan, masszív sziklával borított terület jellemzi.