AutóAddikt Exkluzív DeAgostini Wartburg 353 1:8 építés projekt DeAgostini Wartburg 353 1:8 építés – 9. lapszám: a hengerfej összeszerelése

DeAgostini Wartburg 353 1:8 építés – 9. lapszám: a hengerfej összeszerelése

Íme, a DeAgostini Wartburg 353 1:8 9. lapszáma: ezúttal a hengerfej, illetve annak kiegészítői kerültek összeszerelésre.

Elsőként a hengerfej burkolatához kellett erősítenünk a hűtés ventilátor-tengelyét. A tengely végére került az ékszíjtárcsa, majd a minden apró részletében kidolgozott vízpumpa modul is a helyére került.

Ezek után az apró, ám nagyítva tényleg rettentő részletes gyújtógyertyák – 3 darab – helyére illesztése következett. Ide a DeAgostini által mellékelt csipeszt is igénybe kellett vennünk, ugyanis annyira aprók a gyertyák, hogy nincs az a modellező, aki szabad kézzel (hacsak nem gyerek az illető) be tudja illeszteni a helyükre.

A 80 milliméteres gyertyakábelek következtek ezután; a gyertyák végére óvatosan rá kellett húzni a köteget, illetve egyenként a kábeleket. Ez szintén nem egyszerű mutatvány, mert a kábelek átmérője nagyjából 0.5 milliméter.

Végül a gumicső bepattintása jöhetett, itt csavarozni nem kellett semmit, beállt remekül a helyére – bár némi modellragasztó azért elkelt itt, ugyanúgy, ahogy a gyertyáknál is ajánlatos.

Rendeld meg ezt a fantasztikus kiadványt  a kiadó weboldaláról a link segítségével, használd a WARTBURGAUTOADDIKT promóciós kódot és élvezd az előfizetéssel járó előnyöket!