AutóAddikt Újdonságok Detroitban mutatkozik be az új Volvo S60 Cross Country

Detroitban mutatkozik be az új Volvo S60 Cross Country

1997-ben, mikor a Volvo a prémium márkák közül elsőként mutatta be sikeres kombijának emelt hasmagasságú változatát, senki nem tudta megjósolni a crossover koncepció jövőbeli sikerét.

volvo_s60_cross_country

Manapság a crossover modellek már a legtöbb márka választékában megjelennek. Most a Volvo ismét merész lépésre szánta el magát: az S60 Cross Country az első szedán változatú prémium modell, mely ugyanazokkal a képességekkel és robosztus dizájnelemekkel rendelkezik, mint a kombi Cross Country modellek.

„A piac újabb területeit szeretnénk meghódítani a Cross Country változatokkal. Megtettük ezt a lépést 1997-ben a V70 Cross Country modellel és ezzel egy új szegmenst teremtettünk. A Cross Country modellek minden képességét és előnyét belesűrítettük ebbe a vadonatúj modellbe, miközben a kaland jellegzetesen sportos és stílusos elemei is megtalálhatóak benne,” – mondta Lex Kerssemakers, a Volvo Cars termékstratégiájáért és modellcsaládokért felelős alelnöke.

Stabil alap

Hasonlóan a közelmúltban bemutatott V60 Cross Country modellhez, az S60 Cross Country is 65 milliméterrel emelt hasmagassággal, és ugyanazzal a hatékony összkerékhajtással érhető el, mint a „testvére”. Ezáltal válik minden eshetőségre alkalmas, stílusos összkerékhajtású modellé. Az S60 Cross Country Európában és egyes piacokon elérhető lesz elsőkerék meghajtással is.

„Az S60 Cross Country az egyetlen modell a crossover szedánok szegmensében. Az S60 Cross Country olyanok számára lesz vonzó, akik egy izgalmas, praktikus szedánt keresnek, de szeretnék élvezni egy crossover előnyeit” – mondja Alain Vissair, a Volvo Cars marketingért, értékesítésért és ügyfélszolgálatért felelős alelnöke.

A Volvo természet iránti szeretetére és skandináv örökségére reflektálva az S60 Cross Country 18” és 19” colos, magas profilú abroncsokkal lesz elérhető, amelyek biztosítják a kényelmet és a terepjáró képességeket is, de csökkentik a menetzajt. A közvetlen vezetési élmény robosztus, dinamikus dizájnnal kiegészítve sportos, szokatlan és kalandos változata a szedán formának.

Hajtáslánc

Az S60 Cross Country három motorral lesz elérhető. Az öszkerékmeghajtású T5 benzines erőforrás – amely több mint 254 lóerős nyomatékot ad le – elérhető lesz Európában, az Egyesült Államokban, Kanadában és Oroszországban. Az elsőkerék- és összkerékhajtásban is elérhető D4 dízel erőforrás 190 LE maximális teljesítményű. Mindkét dízel erőforrás a Volvo szegmensvezető Drive-E motorcsaládjából kerül ki, osztályelső keverékét adva a hatékonyságnak és a teljesítménynek. Az S60 Cross Country tavasztól lesz rendelhető.