AutóAddikt Magazin Egy Marvel-szuperhősnek sem könnyű feladat a parkolás. Lexus-szal sem?

Egy Marvel-szuperhősnek sem könnyű feladat a parkolás. Lexus-szal sem?

A Marvel moziuniverzum újabb alkotásában jutott szerephez a Lexus. A novemberben érkező ’Örökkévalók’ előzetesében az egyik címszereplő, Kingo a márka legújabb, legerősebb típusával igyekszik társai segítségére, ám akad egy kis probléma…

Amikor 2018-ban a Lexus először mutatkozott Marvel szuperhőssel az oldalán (pontosabban a tetején, ha felidézzük a ’Fekete Párduc’ című film ikonikussá vált üldözéses jelenetét), nem csak a közönséget, de a PR-szakmát is lenyűgözte. Az ősi kultúrájukat jövőbe mutató technológiai felkészültségükkel egyensúlyban tartó, egyszerre természetközeli és metropolita wakandai nép vezetője keresve sem választhatott volna magának hitelesebb autómárkát a Lexusnál, amely hasonló értékek mentén szólítja meg jellemzően tehetős, művelt, felvilágosult fogyasztókból álló ügyfélkörét szerte a világban.

A Lexus most visszatér a Marvel moziuniverzumba, és ahogy három éve, ezúttal sem egy átlagos szuperhős társaként láthatjuk. A pakisztáni származású Kumail Nanjiani által alakított Kingo egy szuperképességekkel rendelkező, halhatatlan lény, akit társaival, az Örökkévalókkal együtt az emberi faj felügyeletével bíztak meg még a történelem előtti időkben. Noha Kingo emberfeletti erőkkel bír, nem mentes az emberi gyarlóságoktól: magával ragadta őt a hírnév varázsa, és a történet szerint bollywoodi színészként éli emberi életét. Excentrikus igényessége autóválasztásában is megnyilvánul: a film előzeteseivel egy időben bemutatott reklámfilmben egy Lexus IS 500 F Sport Performance sportszedánnal igyekszik társaihoz, hogy együtt akadályozzák meg a világ pusztulását.

https://www.youtube.com/watch?v=7i4EeyCpc50

A csúcskivitelű Lexus IS ideális munkába járós autó egy szuperhős számára: 5,0 literes, 479 lóerős szívómotorjával kevesebb mint 5 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, áthangolt futóműve és kisebb rugózatlan tömege kezessé és pontosan irányíthatóvá teszi. Aki azonban autóval merészkedik egy modern metropoliszba, annak akkor is problémát jelent a parkolás, ha történetesen isteni teremtmény… No, de ne lőjük le a slusszpoént: a reklámfilmből minden kiderül.https://www.youtube.com/embed/7i4EeyCpc50?modestbranding=0&html5=1&rel=0&autoplay=0&wmode=opaque&loop=0&controls=1&autohide=0&showinfo=0&theme=dark&color=red&enablejsapi=0

A ’Parkolóhely’ című reklámfilmet azok a Russo-fivérek rendezték, akiknek a Marvel moziuniverzum négy filmjét (Amerika kapitány: A tél katonája; Amerika kapitány: Polgárháború; Bosszúállók: Végtelen háború; Bosszúállók: Végjáték) is köszönhetjük. Nem csoda, hogy a kétperces szpotban számos húsvéti tojást – azaz az MCU-filmeket jól ismerő bennfentesek számára felismerhető, apró részletet – rejtettek el az alkotók; akinek van kedve és türelme, nézze végig alaposan a reklámot, hátha felfedez egyet-egyet ezek közül. Az ’Örökkévalók’ november ötödikén debütál, a legfőbb négykerekű szerepekben többek között a Lexus LS zászlóshajó, valamint a vadonatúj, második generációs Lexus NX középkategóriás szabadidőjármű is feltűnik majd.