AutóAddikt Magazin Egyre több taxivállalat voksol a Nissan Leaf mellett

Egyre több taxivállalat voksol a Nissan Leaf mellett

2013-ban egy japán taxivállalat egy lapra tett fel mindent, és a teljes hagyományos taxikból álló flottáját kibocsátásmentes Nissan Leaf-ekre cserélte, ezzel a kényelmes taxikra vadászó emberek millióinak tette kellemesebbé utazását, miközben a környezetünket érő terhelést csökkentette. Ez volt az elektromos taxik globális forradalmának első lépése.

Ezt követően spanyol, holland, magyar, angol, jordániai, mexikói és lengyel taxivállalatok is követték a példájukat, és kibocsátásmentes Nissan elektromos taxikat állítottak forgalomba.

Ma a Nissan taxik – Leaf-ek, e-NV200-ak – öt kontinens 26 országában és 113 városában teljesítenek szolgálatot. Közöttük Budapesten is lehetőség van a GreenTaxi szolgáltatásait igénybe venni, melynek a flottájában csak 100%-ban elektromos Nissan LEAF-ek találhatóak. Áprilisban a Nissan és a GreenTaxi együttműködésének köszönhetően, azon felhasználok, akik a GreenLite applikáción keresztül rendeltek taxit összesen 5000 km ingyenes utazásban részesültek.

A taxivállalatok alacsonyabb kibocsátást, jelentős megtakarítást és olcsóbb fenntartást nyertek, míg az ügyfelek számára a csendes és kényelmes utazás jelenti a pozitív változást. A számokkal alátámasztott üzleti eredmények és megtakarítások egyértelművé teszik, hogy a kibocsátásmentes Nissan taxik használata az okosabb döntés, amely az ügyfelek és a taxiflották számára is elhozza a Nissan intelligens mobilitását.

A Nissan az elketromos járművekre építő intelligens mobilítással az autók vezetésének, meghajtásának és társadalmi integrációjának teljes átalakítása felé tart.

HIRDETÉS
Előző cikkKiderült, ki a legjobb szerelő a Suzuki berkein belül
Következő cikkBMW Concept 8 Series: világpremier 2018-ban