AutóAddikt Hírek Elkezdődött a Volvo XC40 gyártása Belgiumban

Elkezdődött a Volvo XC40 gyártása Belgiumban

Új korszak köszönt be a Volvo Cars belgiumi Ghentben működő gyártóüzemében az importőr sajtóközleménye szerint: az előzetes terveknek megfelelően legördült a gyártósorról az XC40 kompakt szabadidőjármű legelső ügyfélpéldánya.

Az új XC40, amelyre máris több mint 13 000 megrendelést regisztráltak, a Volvo Cars legelső kompakt prémium szabadidőjárműve. Az első ügyfelek várhatóan a jövő év első hónapjaiban vehetik át új XC40-esüket.

Az XC40 megjelenésével a Volvo Cars is képviselteti magát a globális autóipar legnagyobb ütemben gyarapodó szegmensében; az autó az értékesítési sikerek stabilizálását és a bevételek növekedését ígéri a vállalatnak. A nagyobb XC60 és XC90 modellek mellé besoroló XC40 megjelenésével teljessé vált a Volvo globális szabadidőjármű-kínálata.
Az első XC40 érkezésének számos fontos vendég is tanúja lesz, így Charles Michel belga miniszterelnök, Håkan Samuelsson, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója, és Javier Varela, a Volvo Cars gyártásért és logisztikáért felelős alelnöke.

„Büszke nap ez Ghent, a vállalat és minden itt dolgozó számára” – mondta Samuelsson. „Munkatársaink hosszan és fáradhatatlanul dolgoztak azért, hogy felkészítsék az üzemet az XC40 gyártásának indítására, és nagyszerű munkát végeztek. Az XC40 csodálatos jövőt ígér Ghent és a Volvo Cars számára egyaránt.”

Az új XC40 az első olyan modell, amely a Volvo Cars új kompakt moduláris platformjára, a 40-es széria összes soron következő modelljének alapját is adó CMA (Compact Modular Architecture) padlóra épül. A Geely-vel közösen kifejlesztett CMA platform megteremti a Volvo Cars számára a kompakt prémium járműszegmensek meghódításához szükséges szinergiákat és méretgazdaságosságot.

Az XC40 ghenti sorozatgyártásának előkészítése jó ideje folyik. Az elmúlt években jelentős összegű beruházásokkal alakítottuk át a ghenti gyártóüzemet a CMA alapú autók globális exportközpontjává; beleértve a karosszériaüzem 8000 négyzetméteres kibővítését.

Összesen 363 darab új robotot telepítettünk, köztük azt, amelyet a ghenti dolgozók egymás között csak úgy emlegetnek: a „Vadállat”. Ez a nagyméretű robot, amely a Volvo Cars globális termelőhálózatán belül is egyedülállónak számít, az autók alsó vázszerkezetét emeli fel a mennyezet közelében húzódó futószalagra.

Ghent egyike a Volvo Cars két európai személygépkocsi-gyártó létesítményének; 1965 óta szerelnek itt össze Volvókat. A közelmúltig itt gyártották az első generációs XC60-ast, a Volvo bestseller középkategóriás szabadidőjárművét. Szintén itt készül a V40/V40 Cross Country kompakt ferdehátú modellpáros, valamint az S60 és V60 típusok.

A Volvo Cars másik európai gyártólétesítménye a márka szülőföldjén, a svédországi Torslandában működik. Emellett a vállalat két gyártóüzemet működtet Kínában, valamint az USA Dél-Karolina államában jelenleg is folyamatban van annak a gyárnak az építése, amely a várakozások szerint 2018 második félévében kezdi meg a termelést.