AutóAddikt Hírek Európai elismerés a Ford Magyarországnak

Európai elismerés a Ford Magyarországnak

A magyar Ford csapat teljesítményét Európai szinten is elismerték. A Ford magyar márkakereskedői hálózata 2018-ban minden eddiginél több haszongépjárművet értékesített, és 26,8 százalékos piaci részesedésével Európa 22 országa között is az élen végzett. Kollegáink tegnap vehették át az elismerő oklevelet a Ford európai központjában.

A Ford a kishaszonjármű kategóriában 6102 eladott kishaszongépjárművel lett piacvezető 2018-ban Magyarországon, amely szegmensben 26,85 százalékos piacrészesedést könyvelhetett el, tehát tavaly minden 4. újonnan forgalomba helyezett haszonjármű Ford volt.

Külön említésre méltó a pick-up szegmens, amelyet egyértelműen a Ford Ranger ural közel 45,55%-os piaci részesedéssel, 2248 darabos értékesítéssel.

2181 darab Ford Transit és 745 megújult Transit Custom eladásával a Ford vezeti az ún. kishaszonjármű (Small CV) szegmenset is, valamint modellfrissítésen esik át szinte a teljes Ford haszonjármű paletta. Megérkezett Magyarországra a megújult Connect és Courier teher-, és személyszállító változata is.

Európában a Ford már zsinórban 4. éve az első számú haszongépjármű-márka a 20 európai piacon a 2018-as teljes évi értékesítési adatok alapján.

A Ford az elmúlt 25 év legjobb haszongépjárműértékesítését könyvelhette el, 380.900 darabot adva el 20 európai piacán 2018-ban, 8 százalékkal javítva a 2017-es eredményen. A piaci részesedés 0,6 százalékponttal, 14,1 százalékra nőtt a Ford 20 európai piacán, ami 1995 óta a legjobb eredmény.

A Ford a 2019-es évre is tartogat meglepetéseket. A haszongépjármű piacon ugyancsak izgalmas év várható a Fordnál, hisz érkezik a megújuló Ranger mellett a különleges, terep rallyra termett Ranger Raptor is.

A városi áru- és személyszállításban pedig a Fiesta Van változatának megjelenése mellett a megújuló Tranzit modellek és az ősszel érkező, környezetbarát Transit Custom PHEV segít, mely 1.0 Ecoboost motorja mellett hálózatról tölthető akkumulátora akár 50 km tisztán elektromos használatot is lehetővé tesz majd.