AutóAddikt Magazin Fiatal kutatóknak ad Környezetvédelmi Alapítvány díjat az Audi

Fiatal kutatóknak ad Környezetvédelmi Alapítvány díjat az Audi

Az Audi Környezetvédelmi Alapítvány két mestermunkát értékelt a Müncheni Műszaki Egyetemen, a Fenntartható Erőforrás-gazdálkodási (SRM) díjjal. Az Audi Környezetvédelmi Alapítvány nyolcadik alkalommal értékelte ilyen módon a Fenntartható Erőforrás-menedzsment tanfolyam kiemelkedő mestermunkáit. Az idei díjat Julia Möbius és Sebastian Heinz kapta. Minden nyertes 1500 euró nyereményt kapott.

Mestermunkájában Julia Möbius elemezte, hogy a fiatalok miként értékelik és használják a berlini városi erdőt. Az eredmény: az erdőt kevesen tartották rekreációs területnek. A helyszínen 800, 14 és 25 év közötti berlini lakost kérdezett meg az erdőkkel kapcsolatos elvárásaikról és ezáltal átfogó alapot adott az erdő jövőbeli tervezési koncepcióinak kidolgozásához.

A második díjnyertes munkát Sebastian Heinz írta. Mestermunkája az éghajlatváltozás társadalmi-gazdasági következményeivel és a kapcsolódó bizonytalan környezeti feltételekkel foglalkozott. A kínai Hangzhou-i kutatások során gazdasági kísérletet folytatott a diákokkal és a gazdálkodókkal, hogy megvizsgálja, a vízgyűjtőkben élő emberek hogyan reagálnak a társadalmi dilemmákra. Sebastian Heinz munkájában megmutatta, hogy a méltányosság és a bizalom hozzájárul a vízhez való egyenlőtlen elosztás sikeres megszervezéséhez.

„2009 óta az Audi Környezetvédelmi Alapítvány támogatja a környezetvédelemmel kapcsolatos innovatív ötleteket, csakúgy mint a kutatókat és a fenntartható erőforrásokkal kapcsolatos munkájukat. Az SRM-díjjal két fiatal kutatót ismerünk el, akik elkötelezettek az erdővel és a víz erőforrásaival szemben – és ezáltal hozzájárulnak a fenntarthatóság növeléséhez” – mondja Rüdiger Recknagel, az Audi Környezetvédelmi Alapítvány vezérigazgatója.