AutóAddikt Bemutatók Ford Ford Edge menetpróba és ünnepélyes FordStore megnyitó Debrecenben

Ford Edge menetpróba és ünnepélyes FordStore megnyitó Debrecenben

Úgy gondolta a Ford magyarországi képviselete, hogy összeköti a kellemest a hasznossal: a Ford Edge SUV hazai menetpróbáját összeköti egy nemes eseménnyel, ami nem volt más, mint a debreceni FordStore Vagép megnyitó ünnepsége.

ford-edge-fordstore-vagep-autoaddikt-001

A Ford Edge részleteit jelen cikkünkben nem taglaljuk, hiszen alig egy hete jelent meg átfogó autótesztünk a témában – ezzel együtt nyilván szót ejtünk majd több ízben az autó tulajdonságairól is, hiszen több, mint 400 kilométert autóztunk vele 2 napon keresztül.

Az M3-as kivezetőnél található Solymár FordStore-nál gyülekeztünk pénteken reggel. Györke Orsolya, a Ford Közép és Kelet Európai Értékesítő Kft. PR és Közkapcsolatok igazgatója rövid briefinget tartott, vázolta a nap eseményeit, helyszíneit, majd az újságírókból összeverbuvált csapat beült a Ford Edge-ekbe, és beirányoztuk az első célállomást, Egert.

Eger nagyon szép, kultikus, hangulatos város, de rettentő szűk. Ez alapvetően akkor derült ki, amikor a Ford Edge volánja mögött ülve szembesültünk az utcák keskenységével, valamint az ebéd előtti parkolásnál a mélygarázsba beálláskor. Ugyanis az Edge nem kifejezetten a kompakt méretezésről híres, viszont nagy távokra (amire ki is van fejlesztve) pont ez az optimális (igaz, az alig 70 literes üzemanyagtank már nem annyira a hatótávot és a fogyasztást nézve).

ford-edge-fordstore-vagep-autoaddikt-002

Elég az hozzá, hogy egy rövid autófotózás-forgatás után megédeltünk Eger belvárosában, a Fúzió Étteremben, közel sem fúziós ételekből válogattunk – Márton nap lévén szigorúan libát fogyasztottunk.

Az ízletes ebéd előtt egyébként a házigazdák körbevezették a csapatot a helyszín alatti borospince komplexumban, további élményekkel és információkkal gazdagítva az egybegyűlteket.

ford-edge-fordstore-vagep-autoaddikt-003

Miután végeztünk az ebéddel, aprócska kitérő következett, ott helyben: egy 30 perces játék keretin belül ki kellett rakni egy, a célra speciáliásan legyártott Ford Edge LEGO modellt. Egyfajta verseny volt ez, az nyert, aki a leghamarabb végzett; stílszerűen szintén LEGO-t, szintén Ford-ot, méghozzá egy Mustang modellt.

ford-edge-fordstore-vagep-autoaddikt-005

Folytattuk utunkat mindezek után a Tisza-Tavi Ökocentrumhoz, ahol egy gyors séta következett, illetve itt is volt mód és lehetőség arra, hogy fotózzuk-filmezzük a vadonatúj Ford Edge SUV-ket. Sajnos már kezdett sötétedni, viszont a táj, a környezet ebben a fényben is pompás hátteret nyújtott – szó szerint – az autóknak.

ford-edge-fordstore-vagep-autoaddikt-007

Valamivel öt óra után érkezett a team Debrecenbe, a Hotel Divinus-ba – itt gyors átöltözés után máris indultunk a nem messze lévő FordStore Vagéphez.

ford-edge-fordstore-vagep-autoaddikt-008

Itt egy megnyitó ünnepségen vettünk részt, a szalon egy teljes értékű FordStore lett – minden olyan Ford modellel, amely csak ezekben a speciális márkakereskedésekben kapható (Mustang, Vignale modellek, Focus RS).

ford-edge-fordstore-vagep-autoaddikt-009

Rendkívül igényes és látványos programot kanyarított a debreceni FordStore Vagép az este folyamán, élőzenével, táncosokkal kaszinóval felvértezve.

ford-edge-fordstore-vagep-autoaddikt-013

Kellemes volt látni, hogy a kék ovál exkluzív prémium márkakereskedései ilyen ütemben terjednek a fővárostól távolabbi régiókban is – ez még csak a kezdet, vagy inkább már folytatás: hamarosan Veszprémben, majd Győrben is nyílik FordStore.

ford-edge-fordstore-vagep-autoaddikt-004

Bővebb információ a Ford hazai importőrének honlapján, IDE kattintva.

Még több fotó: AutóAddikt Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon technikával készítettük.
Együttműködő partnereink: ASUS, Acer Hungary, Sony, KonzolvilágEPSONMyActionCam, Canon, Camera Kft.
Utómunka hardver: ASUS, Acer, Gigabyte