AutóAddikt Autó-motorsport Ford GT LEGO kockákból: Le Mans újabb meglepetést tartogat!

Ford GT LEGO kockákból: Le Mans újabb meglepetést tartogat!

3 hét, 40 ezer építőelem és végtelen mennyiségű türelem – ezekre volt szükség ahhoz, hogy LEGO kockákból is megalkossák a Ford GT versenyautó mását, aminek eredetije a Le Mans 24 órás futamon áll rajthoz.

lego-ford-gt-le-mans-autoaddikt-2

Az 1:3 arányban elkészített LEGO-változatot a franciaországi Circuit de la Sarthe versenypályán állítja ki a Ford június 18-19-én, mellette pedig a klasszikus Ford GT40 makettje is látható lesz – annak emlékére, hogy 50 évvel ezelőtt a márka ezzel a versenygéppel mindhárom dobogós helyet megszerezte az immár legendává vált futamon.

A LEGO Ford GT versenyautót a 66-os rajtszám díszíti, és még az olyan részleteiben is tökéletesen megegyezik a valódi autóval, mint a piros külső visszapillantó tükrök vagy a szélvédő felső részének árnyékoló sávja.

A Ford GT Le Mans-ban

2016-ban a Ford Chip Ganassi Racing csapat két Ford GT-vel nevez be a FIA Hosszútávú Világbajnokságra, két további autó pedig az IMSA WeatherTech SportsCar Bajnokság futamain áll rajthoz.

Le Mans-ban mind a négy autó versenybe száll, hogy 200.000 néző szeme láttára küzdjenek meg a győzelemért. A két WEC Ford GT továbbra is eddigi, 66-os és 67-es rajtszámával fut Le Mans-ban, a két IMSA-autó pedig új rajtszámokat kap (68. és 69.), hogy ezzel is tisztelegjenek a Ford 1966-os, 1967-es, 1968-as és 1969-es Le Mans-i győzelmei előtt.

Mi is az a Le Mans 24 órás futam?

A Le Mans 24 órás futam a világ leghosszabb ideje, azaz 1923 óta rendszeresen megrendezett hosszú távú versenye. 2012-től a Le Mans 24 órás futam a FIA Hosszútávú Világbajnokság része, és az idei futam immár harmadszor szerepel a világhírű versenysorozat naptárában.

lego-ford-gt-le-mans-autoaddikt-1

A valósághű LEGO GT modell és az eredeti ’66-os fekete Ford GT40 LEGO modell változata ugyancsak megtekinthető lesz Goodwoodban a Festival of Speed-en, a Ford standon június 23 és 26 között.