AutóAddikt Újdonságok Frissül a Mazda6 és a Mazda CX-5 is 2015-ben

Frissül a Mazda6 és a Mazda CX-5 is 2015-ben

A Mazda két modellt állított középpontba a novemberben levezényelt Los Angeles-i Autószalonon: az újonnan leleplezett kompakt szabadidő-autó, a Mazda CX-3 és a negyedik generációs Mazda MX-5 került fókuszba.

2015_mazda_cx_5

De kiemelt figyelmet kaptak a Mazda6 és a Mazda CX-5 modellek 2015-ös, frissített változatai is. Újdonság, hogy a Mazda6 már négykerék-hajtással is elérhető lesz, a CX-5 pedig megkapja a 2,5 literes, legnagyobb benzinmotort.

Mindkét díjnyertes modellen csak annyit módosítottak kívül-belül, hogy külső megjelenésük még markánsabb, még stílusosabb, belső kialakításuk még kifinomultabb, műszaki tartalmuk pedig a modern vevői elvárásoknak megfelelően korszerű legyen.

Mind a CX-5, mind a Mazda6 megkapta az új Mazda3-ban már megismert intelligens kapcsolódási rendszert, a MZD Connect-et, a Head-up display-t, valamint az i-ACTIVSENSE aktív biztonsági vezetőasszisztens rendszerek legújabb fejlesztéseit, mint pl. a holttérfigyelővel kiegészített és a hátsó, keresztirányú forgalomra figyelmeztető, valamint a sávváltást segítő rendszert, az adaptív LED-fényszórókat, ill. a sávelhagyásra figyelmeztető és korrigáló rendszert.

2015_mazda6

A Mazda stand további különleges érdekessége a november eleji, Las Vegas-i SEMA kiállításon bemutatott új MX-5 versenyváltozata, mellyel az MX-5-ös Világkupa futamaiban találkozhatunk majd. A modellkupába szimulátoros selejtezőkön keresztül lehet bejutni, s a nyertes pilóták egy globális versenysorozatban mérhetik össze a tudásukat 2015 folyamán.