AutóAddikt Autó-motorsport Goodyear kamion-versenyabroncsok a FIA ETRC kamion EB-n

Goodyear kamion-versenyabroncsok a FIA ETRC kamion EB-n

A Goodyear és a Nemzetközi Autómobil Szövetség (Federation Internationale de l’Automobile, FIA) aláírta azt a szerződést, melynek értelmében a Goodyear az FIA ETRC kamion EB (FIA European Truck Racing Championship) kizárólagos abroncsbeszállítója lesz.

good-year-kamion-eb-2016-autoaddikt

A szerződést Jean Todt, az FIA elnöke és Davide Califano, a Goodyear EMEA haszongépjármű-abroncsok ágazatának marketingaktivációs igazgatója írta alá Párizsban, az FIA kamion EB hivatalos nyitóünnepségén.

A szerződésben foglaltak szerint a Goodyear a versenysorozat új támogatójának, az újonnan megalakult ETRA Promotion GmbH (ETRA) vállalatnak a partnere lesz. A következő három évben a versenyeken induló összes kamiont Goodyear versenyabroncsokkal szerelik fel, melyeket kifejezetten sportcélokra fejlesztettek ki. Az abroncsokat az FIA kamion EB minden versenyére a Truck Race Organisation (TRO) szállítja, és a TRO biztosítja a terméktámogatást is.

Nagyon örülünk, hogy ránk esett az FIA választása, és mi gyárthatjuk, szállíthatjuk és támogathatjuk az FIA kamion EB versenyabroncsait. A kamionok számára készülő versenyabroncsok forgalmazását 2004-ben kezdtük, és az azóta eltelt időben folyamatosan fejlesztettük termékeinket, hogy optimális teljesítményt nyújtsanak a versenypályán tapasztalható extrém körülmények között is” – nyilatkozta Davide Califano. „A kamionsportban való közreműködés további előnye, hogy a versenyek kiváló terepet biztosítanak új technológiáink kipróbálására, ennek haszna pedig végső soron normál termékeinknél, illetve maguknál a vevőknél jelenik majd meg.”

A 2016-os versenyszezonban a Goodyear a kimondottan erre a célra kifejlesztett Goodyear kamion-versenyabroncsokat 315/70R22.5. méretben szállítja.

A 2016. évi FIA ETRA kamion EB előzetes programja:

  • Május 22. – Red Bull Ring/Spielberg – Ausztria
  • Május 29. – Misano – Olaszország
  • Június 12. – Nogaro – Franciaország
  • Július 3. – Nürburgring – Németország
  • Augusztus 28. – Hungaroring – Magyarország
  • Szeptember 4. – Most – Csehország
  • Szeptember 18. – Zolder – Belgium
  • Október 2. – Jarama – Spanyolország
  • Október 10 – Le Mans – Franciaország