AutóAddikt Autó-motorsport Hamarosan elstartol az Africa Race mezőnye, az Opel Dakar Team is készen...

Hamarosan elstartol az Africa Race mezőnye, az Opel Dakar Team is készen áll

Lezajlott az adminisztratív és a technikai gépátvétel az Africa Race-en – a mezõny rajtra kész. A jármûvek már a monacói kikötõben várják a szilveszteri startot, amely után behajózik a mezõny, január 2-án pedig az elsõ szakasszal elrajtol a 6500 kilométeres össztávú verseny.

„Monaco a kedvencem az F1-es futamok közül – a szûk kis utcákon mindig izgalmas verseny zajlik. Ezért is örülök, hogy az Africa Race mezõnye visszatért ide, jó érzés onnan rajtolni, ahol normál körülmények között a Formula–1-es depót felépítik. Fülig ér a szánk, remélem, ez a verseny végén is ugyanígy lesz. Megcélozzuk a dobogót, reméljük, sikerül is felállni rá a Rózsaszín-tó partján” – mondta Szalay Balázs, miután beállt a parc fermébe az ikonikus StarsʼnʼBars étterem elõtt.

Az Opel Dakar Team párosa tehát pénteken átesett a kötelezõ papírmunkán: az adminisztratív ellenõrzés meg sem kottyant, szinte pillanatok alatt túl volt rajta a csapat, a szerelõk pedig már olyan rutinnal matricázzák fel a jármûveket és szerelik be a biztonsági berendezéseket, mintha ezt az autószerelõ iskola elsõ napján alapvetésként tanítanák.

„Flottul ment minden, de persze mi már a rajtot várjuk, úgyhogy igyekeztünk mihamarabb túl lenni a kötelezõn. A fiúk így többet pihenhetnek, úgysem alszanak majd túl sokat az elõttünk álló két hétben” – tette hozzá Bunkoczi László, aki immár 13 éve járja a sivatagot Szalayval, az Africa Race-en pedig negyedszer állnak rajthoz.
Darázsi Zsolt 2007-ben versenyzett utoljára Afrikában kamionnal (még a Dakaron), úgyhogy nyilván navigátorával, Szalai Norberttel együtt õk is izgatottan várják, hogy elkezdõdjön a verseny.

„Monaco szûk utcáin nagyon észnél kellett lenni, nem csupán a nézõk miatt, hanem azért is, mert akadtak olyan kanyarok, ahol alig fért el az MAN. Jó látni, hogy ilyen remek csapat gyûlt össze a kamionosok mezõnyében, biztos vagyok benne, hogy jó kis versenyt vívunk majd” – mondta az Opel-csapat rutinos kamionversenyzõje, Darázsi Zsolt.

A mezõny szilveszter délelõtt 11 órakor rajtol Monacóban, utána irány a kikötõ, az új évet pedig már a hatalmas komp gyomrában köszöntik a versenyzõk.