AutóAddikt Újdonságok Hamarosan jön az új Volvo V90 Cross Country

Hamarosan jön az új Volvo V90 Cross Country

Világszerte elismert tény, hogy a Volvo Cars meghatározó szerepet játszott a kalandkedvelő Cross Country piaci szegmens kialakításában.

volvo-v60-cross-country-d4-awd-teszt-autoaddikt-010

Az új V90 Cross Country modell közelgő bemutatásával teljessé válik a 90-es modellszéria, a svéd autógyártó pedig megerősíti piacvezető pozícióját, mint a létező legjobb terepalkalmasságú, legkényelmesebb közúti modell gyártója.

„Sokak szemében a Cross Country modellek testesítik meg az igazi, hamisítatlan Volvót. Az elgondolás már a kezdet kezdetén sikerre volt ítélve, hiszen tökéletesen igazodott a mifelénk, Svédországban uralkodó, extrém időjárási és útviszonyokhoz” – mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Car Group elnök-vezérigazgatója.

Az 1996-ban kifejlesztett legelső Cross Country kombi a funkcionális sokoldalúságot strapabíró alkalmassággal kombinálta. Ma, húsz évvel később a strapabíró, mégis kényelmes vezetési élményt biztosító Cross Country műfaja ismerős jelenség a prémium gyártók háza táján.

Szélsőséges klíma-alkalmasság

A végletesen kemény skandináv tél követelményeire tervezett Cross Country modellek a legkülönfélébb úttípusokon remekelnek, a sáros ösvényektől a térdig érő havon át a végtelen autópályákig. A nagy szabad hasmagasságának, kiemelkedő vontatási képességének és kezesen viselkedő összkerékhajtásának köszönhetően a lótartók és hajótulajdonosok körében különös népszerűségnek örvendő Cross Country megerősítette pozícióját, mint valódi prémium ajánlat, és a szabadidőjárművek négyévszakos alternatívája.

„A kezdetekről különösen ügyeltünk arra, hogy a Cross Country koncepciója ne merüljön ki a robusztus formatervben. Komoly figyelmet fordítottunk a valós terepalkalmasságra, a szegmens fejlesztése során pedig felvettük a képletbe a kényelmet és a praktikumot is, mint a Volvo-tulajdonosok által magának értetődően elvárt értékeket” – mondta Dr. Peter Mertens, a Volvo Car Group kutatási és fejlesztési tevékenységekért felelős alelnöke.

A várva várt V90 Cross Country modellről szeptember derekán hull le a lepel.