AutóAddikt Hírek Három modellel tér vissza az Opel márka Japánba

Három modellel tér vissza az Opel márka Japánba

Japánba visszatéréssel egy fontos piacon folytatja exportoffenzíváját az Opel. Jövő évtől, kezdetnek, három modellel indul a villámos márka: a bestseller Corsa mellett, amely Japánban más néven futhat, kapható lesz a multifunkciós, magas tetejű Combo Life kombi és a sikeres kompakt SUV, a Grandland X, amelyeket később további modellek követnek majd.

„A japán autópiac a világ egyik legnagyobbja. Az Opelnek ott, német gyártóként, nagyon jó a híre. Visszatérésünk az országba nagyon fontos lépés nyereséges exportunk jelentős növelése felé – amit megígértünk a PACE!-tervben. Globális lesz az Opel, és itt van erre az újabb bizonyíték“ – mondta az Opel elnök-vezérigazgatója, Michael Lohscheller.

Az Opel Japánban a PSA csoport országos értékesítési szervezetének része lesz, így hasznosíthatja a meglevő infrastruktúrát és a felhalmozódott tapasztalatokat. Ez jelentősen megkönnyíti a feladatot.

A PSA csoport eddig a Peugeot, a Citroën és a DS Automobiles márkákkal van jelen Japánban, ahol 2019-ben több, mint 15.600 járművet adott el. Az Opel bevezetése segít a PSA csoportnak bővíteni szigetországi kínálatát, illetve új ügyfeleket megnyerni. A japán vevők profitálhatnak az Opel villamosítási stratégiájából: választhatnak egy-egy autó belsőégésű motoros vagy elektromos hajtású változata közül. A Corsa1 kapható lesz tisztán elektromos kivitelben, a Grandland X pedig konnektoros hibridként. 

A következő hónapokban az Opel kiépíti kereskedőhálózatát az ország metropoliszaiban, majd fokozatosan egyre jobban bővítik a kört, hogy 2023-ra lefedjék a piac több mint 80 százalékát. A lépésről lépésre fejlődés Japánban is a nyereséges növekedésre és a vevők elégedettségére fókuszál.

Az átfogó exportoffenzíva fontos pillére az Opel/Vauxhall PACE! stratégiai tervének. A következő évtized közepére az Opel értékesítési volumenének több, mint tíz százalékát kívánja Európán kívül értékesíteni. Ennek elérése érdekében a márka erősíti jelenlétét Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában, ahol már eddig is képviseltette magát, de 2022-ig további húsz piacot nyit meg. A legfrissebb példák a visszatérés Oroszországba, vagy a belépés Kolumbiába, Ecuadorba.