AutóAddikt Autó-motorsport Hétvégi kettős BMW-győzelem

Hétvégi kettős BMW-győzelem

Az amerikai–német duó 108 kört tett meg a 3,6 kilométer hosszú versenypályán, ahol 20,4 másodperccel csapattársaik, a 25-ös rajtszámú BMW-vel versenyző Bill Auberlen és Dirk Werner előtt értek célba.
bmw_gyozelem_usa_2015_05
Ez volt a BMW RLL csapat első futamgyőzelme Laguna Secában, a John Edwards – Lucas Luhr páros első diadala, egyúttal Luhr első győzelme a bajor gyártó színeiben.
A John Edwards – Lucas Luhr duó – két héttel a BMW idei első, Long Beach-i futamgyőzelme után – szinte napra pontosan negyven évvel azután győzött Laguna Secában, hogy 1975-ben Hans-Joachim Stuck ugyanitt győztesként száguldott át a célvonalon a BMW 3.0 CSL versenyautóval, amely akkoriban szintén a szezon második győzelmét jelentette a német pilóta és a BMW Motorsport számára. Idén a BMW Z4 GTLM versenyautók a legendás BMW 3.0 CSL fehér alapon piros-kék-világoskék csíkos fényezését viselik, amellyel a BMW Motorsport első, negyven évvel ezelőtti észak-amerikai szezonjának állítanak emléket.
A hétvégi győzelemmel a BMW – nem hivatalosan – az élre állt a GTLM gyártók közötti pontversenyében. Bill Auberlen (amerikai) és Dirk Werner (német) őrzi második helyét a pilóták pontversenyében, míg John Edwards (amerikai) és Lucas Luhr (német) párosa a negyedik helyről a harmadik helyre lépett elő.