AutóAddikt Magazin II. Dagonya Extrém Fesztivál: ismét elszabadul az offroad-pokol Béren

II. Dagonya Extrém Fesztivál: ismét elszabadul az offroad-pokol Béren

Idén is megrendezésre kerül az ország legnagyobb extrém fesztiválja, a Dagonya Extrém Fesztivák, méghozzá Nógrád megyében, Béren. A négy napos fesztivál főleg a terepjárósoknak kedvez, de lesz quados, endurós és rallys program is.

A szervezőknek legelső a biztonság, így a területet használóknak egy gépátvételen kell átmenniük, hogy minden biztonsági előírásnak megfeleljenek.

Csütörtök reggel nyitják a kapukat, ekkor kezdik meg a beköltözést a kempingesek, első nap egy vezetett túrát tartanak a terepjárósoknak és a quadosoknak a közel 200 hektáros terület határain, dombjain, völgyein. Este három zenekar is szórakoztatja a nagyérdeműt, a Kifutó Modell a Bravó Johnny és a New Level Empire.

Pénteken a General Tire Trophyt és a Tereprally iskolát is élvezhetik az ide látogatók. A triál pálya is készen áll a vállalkozó kedvűeknek, túrára is lehet menni és a nagy sikernek örvendő Vak Road-on is részt lehet venni akár utcai autókkal is. A zenéről a Domino Rock band gondoskodik őket követi a Desperado és a Retró Diszkó előtt az Ámokfutók zengetik meg a színpadot.

A szombati napon szinte mindenki megtalálhatja a neki tetsző programot, lesz Sörivóverseny, Asszonycipelő verseny, Vizespóló, Nappaly Kalandtúra, Sárgyorsulás, Dagonya Show, Triál, Tereprally Iskola, General Tire Trophy, és sok minden más.

Este a színpadon Csordás Tibi a Fiestából, a Grooveouse, majd diszkó zárja a napot.

Vasárnap lesz az igazi versenynap, reggel megkezdődnek a gépátvételek, elsőként kezdenek az endúrósok, itt két kategóriát indítanak, amatőrt és profit. Persze nem vérre menő verseny lesz, hanem egy jó hangulatú fesztivál motorozás, nézőbarát elemekkel. profi időmérésről is gondoskodtak, folyamatos online időkkel a Chronomoto jóvoltából.

A Magyar Nemzeti Short-Track Quad és UTV (side by side) is itt rendezi futamát a nekik külön kialakított pályán és idéntől egy új verseny ággal is készülnek a Gyep Derbivel, mely egy Cross Szalalom szerű rally verseny, ahol akár utcai autóval vagy profi versenyautóval is rajthoz állhatsz, az ide tartozó versenykiírásokat megtalálhatjátok a Dagonya Extrém Fesztivál oldalain.

A rendezők elmondása szerint saját versenyeik egyáltalán nem a vérprofi küzdelemről szólnak, hanem abszolút a jó hangulatról, egy kellemes hétvégéről. Így szinte bárki rajthoz állhat, van hogy teljesen utcai autóval is. A gyalogosoknak meglepetés faxikkal is készülnek mellyel a területen kocsikázhatnak. Mivel a Cserhát gyönyörű terültén van a fesztivál így nagy hangsúlyt fektetnek a szemetelésre.