AutóAddikt Újdonságok Íme, a BMW X5 M és BMW X6 M Black Fire Edition

Íme, a BMW X5 M és BMW X6 M Black Fire Edition

Letaglózó erő, perzselő tüzesség és rabul ejtő exkluzivitás: mindaz, amivel az ezernyi mélységben pompázó éjfekete árnyalat új szintre emeli a BMW X5 M és a BMW X6 M modellek párosát.

Bemutatkozik a Black Fire Edition exkluzív különkiadás: 2017 augusztusától a bajor prémiumgyártó egy exkluzív különkiadással írja tovább a Sports Activity Vehicle (SAV) és a Sports Activity Coupé (SAC) szegmensek etalon sportmodell-párosának sikertörténetét. A Black Fire Edition névre keresztelt különleges széria a BMW X5 M és a BMW X6 M (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 11,1 liter/100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 258 gramm / km)* vérpezsdítő menettulajdonságait, robosztus kisugárzását, átütő motorsport-örökségét, tomboló orgánumát és fejedelmi tekintélyét helyezi előtérbe. A fekete ezernyi árnyalatában pompázó karosszéria látványos kiegészítői luxus minőségű, egyedi utastéri részletekkel párosulnak, amelyek minden korábbinál elragadóbb dimenzióban tárják az ügyfelek elé a BMW X5 M és a BMW X6 M sportmodell-páros letaglózó erejét és a vezetés abszolút élményét.

Járjunk bármilyen terepen, kétség sem fér hozzá, hogy a BMW X5 M Black Fire Edition és a BMW X6 M Black Fire Edition a lehető legtöbbet hozza ki az útból. A Sapphire Black fantomfekete-metál karosszériafényezés ezernyi árnyalata minden szempárt megigéz, az intenzív színjátéknak pedig a különkiadás exkluzivitásaként a BMW M hűtőrács keretei és lamellái, valamint a 21” méretű, kovácsolt BMW M könnyűfém keréktárcsák is részesei. Az eltérő méretű gumiabroncsokkal felszerelt, súlyoptimalizált felnik képesek maradéktalanul az úttestre továbbítani a BMW M TwinPower Turbo technológiával dolgozó erőforrás teljesítményét. A Black Fire Edition széria másik jellegzetes sajátossága a szénszálból készült külső visszapillantóház-pár, amely a BMW X5 M és a BMW X6 M sportmodellek könnyűszerkezetes kialakítását, illetve átfogó motorsport-örökségét hirdeti.

A BMW X5 M Black Fire Edition és a BMW X6 M Black Fire Edition ajtajai mögött prémium anyaghasználat, elsőosztályú összeszerelési minőség és exkluzív hangulat fogadja a bajor prémiummárka ügyfeleit. Az integrált fejtámlákkal ellátott, teljesen elektromosan állítható BMW M multifunkciós üléseket már az alapfelszereltség részeként finomszemcsés Merino bőrkárpit borítja, éjfekete és Mugello vörös kéttónusú árnyalatban. Az utastér teljes bőrkárpitozását vörös kontraszt-varrás teszi még inkább egyedülállóvá, amely az ülések mellett a műszerfalra, a középkonzolra és az ajtókárpitokra is kiterjed. A BMW Individual tetőkárpit a Black Fire Edition különkiadás exkluzivitásaként és a Merino bőrkárpit tökéletes kiegészítéseként antracitból készül. A fekete és vörös elemekkel zongoralakk-fekete utastéri betétek harmonizálnak, a műszerfal jobb oldalán pedig egyedileg gravírozott „X5 M edition black Fire”, illetve X6 M edition black Fire feliratú logó utal a széria különlegességére.

Az alapfelszereltség részeként kínált, alumínium váltófülekkel szerelt multifunkciós BMW M bőrkormány alternatívájaként a különkiadáshoz világoskék 12-órás jelzéssel és alcantara markolattal ellátott BMW M Performance sportkormány is elérhető, bárminemű felár nélkül. Ez utóbbi nem csupán hamisítatlan versenysport-hangulatot varázsol az utastérbe, de lendületesen elegáns kialakításával és alcantara markolatával minden vezetési szituációban optimális tapadást is garantál – a BMW X5 M és a BMW X6 M sportmodell-páros lebilincselő menetteljesítményéhez hűen.

A BMW X5 M és a BMW X6 M meghajtásáról egy 4.4 liter hengerűrtartalmú V8-as benzinmotor gondoskodik, amelynek 423 kW/575 lóerő maximális teljesítményét, illetve a percenkénti 2 200 és 5 000 főtengely-fordulat között felépülő 750 Nm csúcs forgatónyomatékát már az alapfelszereltség részeként a nyolcsebességes BMW M Steptronic automataváltó továbbítja a négy kerék felé. A bődületes erő optimális elosztását a hátsókerék-meghajtás preferenciái szerint dolgozó BMW xDrive intelligens összkerékhajtás és a hátsó kerekek forgását koordináló Dynamic Performance Control végzi, amelyekkel a lélegzetelállítóan agilis BMW X5 M és BMW X6 M 4,2 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre (100 kilométerre vetített 11,1 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 258 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett).

A minden körülmények között letaglózó lassulásért a pontosan adagolható, könnyű súlyú, extrém hőálló BMW M sport fékrendszer felel, amely szabad kezet ad a magával ragadóan agilis, dinamikus vezetési élményhez. A BMW M TwinPower Turbo technológiával dolgozó erőforrás összetéveszthetetlen orgánumát sport kipufogórendszer egészíti ki.

A BMW X5 M és a BMW X6 M kirobbanóan lendületes énjét a dinamikus menetstabilizáló rendszer (DSC – Dynamic Stability Control) tartja kordában, a modellduó sportos karakterét azonban a BMW ügyfele egyetlen gombnyomással személyre szabhatja. DSC on üzemmódban a rendszer automatikus fékezési beavatkozásokkal előzi meg az alul-, illetve túlkormányzásokat, miközben az M Dinamikus Mód (MDM – M Dynamic Mode) a kerekek enyhe megcsúsztatását is engedélyezi.

Az apró driftekre fogékony ügyfelek biztonságos körülmények között ráadásul teljesen ki is kapcsolhatják a dinamikus menetstabilizáló rendszert (DSC off), lehetővé téve, hogy időről időre kijjebb tolják saját határaikat és gázpedállal varázsolják versenypályára az egyre látványosabb drifteket.

A BMW X5 M Black Fire Edition és a BMW X6 M Black Fire Edition értékesítése 2017 augusztusában kezdődik.