AutóAddikt Újdonságok Íme, a Peugeot új panoráma I-Cockpit

Íme, a Peugeot új panoráma I-Cockpit

A PEUGEOT új panoráma i-COCKPIT vezetőhelye a márka folyamatos megújulásának tökéletes példája. A teljes elektrifikáció felé vezető úton tett határozott lépések mentén hamarosan érkezik a legsikeresebb PEUGEOT SUV utódja, az új 3008, mely az új vezetőhely premierje is egyben.

Az új PEUGEOT 3008 soha nem látott szintre emeli a kreatív formatervezést, a vezetés élményét és az elektromos hajtást, elsőként bevezetve az új PEUGEOT panoráma i-COCKPIT® vezetőhelyet. 

Az új PEUGEOT 3008, mely szeptemberben mutatkozik be, már most megmutatja innovatív és látványos vezetőhelyét a PEUGEOT panoráma i-Cokpit-ot. 

Az új 3008 szintet lép, hogy új perspektívát nyisson a PEUGEOT márka előtt. 

ÚJ PEUGEOT PANORÁMA I-COCKPIT: ÚJ GENERÁCIÓS VEZETŐHELY A 3008 ÚJ GENERÁCIÓJÁNAK

Az új PEUGEOT 3008 következő generációs i-Cockpit® vezetőhelyének lélegzetelállító látványt kölcsönöz a lenyűgöző 21’’-os hajlított nagy felbontású „lebegő” kijelző, az új kompakt kormánykerék és az i-Toggles gombsor. Évtizedes sikerei és a folyamatos fejlesztések ellenére, még soha nem fejlődött ekkorát a PEUGEOT i-Cockpit®, mely ezúttal magasabb szintre lép!

A PEUGEOT tervezőinek az volt a célkitűzése, hogy alapjaitól újragondolják a vezetőhely egyes elemeit, referenciává téve az új PEUGEOT panoráma i-Cockpit® vezetőhelyet a piacon. Cél, hogy a vezető és az utasok számára egyaránt élvezetes, biztonságos és komfortos legyen, jól érezzék magukat a fedélzeten.

A már 10 éve gyártásban lévő, közel 10 milliós darabszámban értékesített  PEUGEOT i-Cockpit® mindig az elérhető legkorszerűbb technológiákat alkalmazta : digitális műszeregység, vezeték nélküli csatlakozás, hangvezérlés, 3D megjelenítés, személyre szabható i-Toogles gombsor, stb. Most a PEUGEOT még messzebbre megy : az új panoráma i-Cockpit® segítségével újraértelmezi a vezetés élményét. 

21 ‘’-os lebegő hatást keltő nagy felbontású hajlított panoráma kijelző, mely egyesíti a magasra helyezett ‘’head up’’ műszeregységet és a központi érintőképernyőt

A PEUGEOT tervezői úgy döntöttek, hogy egyesítik az i-Cockpit® két alapvető elemét, a magasra helkyezett kijelzőt és a nagyméretű központi érintőképernyőt. Ez a két egység ezentúl egyetlen hatalmas, 21’’-os nagyfelbontású görbített kijelzőn kap helyet, mely baloldalt egészen a műszerfal széléig terjed. Ez a különleges képernyő valóban lebeg a műszerfal tetején, mivel hátulról két láthatatlan konzol tartja. A lebegő hatást különleges LED hangulatvilágítás erősíti. 

Az optimális ergonómia érdekében ez a 21’’-os panoráma kijelző enyhén a vezető felé fordul, de tökéletesen hozzáférhető marad az első utas számára is. Ez a különleges minőségű kijelző panel egyesíti a  PEUGEOT i-Cockpit® két kulcsfontosságú elemét :

  • A panoráma kijelző bal oldalán és a kormány fölött található műszerpanel egyesíti a vezetéssel kapcsolatos információkat (sebesség, energiafelhasználás, vezetéstámogató rendszerek, stb.)
  • A panoráma kijelző jobb oldalán, a középkonzol felett található érintésérzékeny terület egyaránt könnyen elérhető a vezető és az utas számára. Segítségével a hűtés / fűtés, navigáció, médialejátszó és telefon funkciók kezelhetők.           
Szövegdoboz: SAJTÓKÖZLEMÉNY
  • Újragondolt felépítés és ergonómia

Az új PEUGEOT panoráma i-Cockpit® felépítése egyedülálló : belülről láthatatlan rögzítések tartják a megemelt kijelzőt. Ez a megoldás megkönnyíti a hozzáférést és javítja a 21’’-os képernyő leolvashatóságát.

A középkonzol feletti részen található az i-Toggle gombsor, egy teljes métékben testreszabható, 10 különböző funkció gyors elérésére programozható virtuális gombsor, melyre akár a kedvenc rádióállomásunk, egy meghatározott hőmérséklet, vagy egy adott címre történő navigáció is beállítható és gombnyomásra elérhető.

A középkonzol szellős és letisztult megjelenésű, így nagyobb helyet kínálhat a vezeték nélküli töltőfelület számára. Ehhez az is hozzájárul, hogy a sebességváltó gomb felköltözött a műszerfal alá, közvetlenül a kormány és az indítógomb közelébe. Ez az ergonómikus megoldás lehetővé teszi, hogy ugyanazzal az egyszerű mozdulattal indítsuk vagy állítsuk le az autót, mint amivel kezelni tudjuk a sebességváltót.

  • Új kompakt kormánykerék érintőgombokkal

A PEUGEOT i-Cockpit® kezdetek óta legfontosabb eleme a kompakt kormánykerék, mely szintén teljesen megújult ! Bár kompakt méreteit megőrizte, de megjelenése sokkal modernebb lett. A központi része kisebb lett és jobban elkülönül a küllőktől, ami a kijelzőhöz hasonló ‘’lebegő’’ hatást kölcsönöz a kormányközépnek.

A kompakt kormányon elhelyezett gombok ezentúl reszponzív érintőfelületekkel rendelkeznek, mely még ergonómikusabb használatot tesz lehetővé : bár automatikusan érzékeli az ujjak jelenlétét, de a gomb csak akkor aktiválódik ha  rákoppintunk, elkerülendő a véletlen bevatkozást. Az új PEUGEOT panoráma i-Cockpit két új elegáns és finom vonalú bajuszkapcsolót is felvonultat, melyek jól illenek az új high-tech környezetbe. 

  • Minőségi és high-tech utastér

A látványos 21’’-os lebegő panoráma kijelző nem az egyetlen különlegesen vonzó elem az új PEUGEOT i-Cockpit® vezetőhely koncepciójában.

A high-tech hangulatot erősíti a különleges hangulatvilágítás, mely teljes szélességében végigfut a műszerfalon és az ajtókon. A nyolcféle színre konfigurálható fényt elegáns, valódi alumíniumból készült dekorbetétek verik vissza, egyedi hangulatot teremtve az utastérben.

A különös gondossággal kiválasztott dekorelemek és szövetek tökéletes összhangban vannak az alumínium dekorációval, egyedülálló minőségi hatást teremtve az utastérbe.