AutóAddikt Újdonságok Indulhat a prémium Ford Mondeo Vignale gyártása

Indulhat a prémium Ford Mondeo Vignale gyártása

A Ford bemutatta az új Ford Vignale Mondeo sorozatérett változatát: ez az autó lesz a magasabb szintű termék- és vásárlói élményt kínáló Ford Vignale termékcsalád első modellje.

ford_mondeo_vignale_004

Minden Vignale modell végszerelését egy erre kijelölt kézműves mesterember-csoport végzi a Ford új Vignale Központjában a spanyolországi Valenciában, ahol a járműveket a szokásos vizsgálatokon felül további száz minőségi ellenőrzésnek vetik alá. A Ford Vignale Mondeo csúcsminőségű kifinomultságát olyan megoldások biztosítják, mint az Európában most bemutatkozó Aktív Zajkioltás technológiája, vagy az ülések és a műszerfal bőrborításának szmoking-stílusú öltései, az egyedi keréktárcsák, illetve a Vignale Nocciola metálfényezés. Az autó csúcstechnológiái közt olyan tételek szerepelnek, mint a Gyalogosészlelővel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszer, a nagy teljesítményű Bi-turbo 2,0 literes TDCi motor és a hibrid hajtás. A Vignale ügyfélkapcsolati managerek személyre szabott szolgáltatásokat biztosítanak az ügyfelek számára, például megszervezik a szervizelt autók be- és kiszállítását, a Vignale One Call rendszer munkatársai pedig napi 24 órában várják az ügyfelek hívását. A Ford Vignale Mondeo májustól már előjegyezhető a FordStore márkakereskedésekben 9.195.000 Forintos induló áron, s ugyanitt vásárolhatók meg az elegáns Vignale Kollekció darabjai is, amelyek közt a díjnyertes Vignale Weekender utazótáska is megtalálható.

ford_vignale_kollekcio_001

A Ford bemutatta az új Ford Vignale Mondeo sorozatérett változatát: ez az autó lesz a magasabb szintű termék- és vásárlói élményt kínáló Ford Vignale termékcsalád első modellje. A Vignale modellek végszerelését kézi munkával végzik a különleges Vignale Központban a Ford spanyolországi Valencia üzemében. A négyajtós és kombi karosszériával megrendelhető Ford Vignale Mondeo hihetetlen kifinomultságát olyan megoldások biztosítják, mint az Európában most bemutatkozó Aktív Zajkioltás technológiája, vagy az ülések és a műszerfal bőrborításának szmoking-stílusú öltései, az exkluzív a Vignale Nocciola metálfényezés, vagy az egyedi könnyűfém keréktárcsák. Az ügyfelek már most is ellátogathatnak a Ford e célra létrehozott új Ford Vignale honlapjára, ahol az online konfigurátor segítségével megismerhetik az autó extráit és árait. A Ford Vignale Mondeo májustól Európa-szerte előjegyezhető a FordStore márkakereskedések részeként működő Vignale Termekben; az autó alapára 9.195.000 Ft. A Ford Vignale Mondeo felszereltségében a legfejlettebb technológiák szerepelnek, többek közt a Gyalogosészlelővel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszer, ami mérsékli bizonyos frontális ütközések hatását (más járművekkel vagy gyalogosokkal), vagy akár abban is segítséget nyújthat, hogy a vezető elkerülhessen egyes veszélyhelyzeteket. Az erős és takarékos motorok kínálatában megtalálható a Ford új, 210 lóerős Bi-turbo 2,0 literes TDCi dízele, a 240 lóerős EcoBoost benzinmotor és a 187 lóerős benzin-elektromos hibrid hajtás is. A vásárlók a Ford Intelligens Összkerékhajtását (iAWD) is megrendelhetik, ami szükség esetén automatikusan javítja az autó tapadását és úttartását. A Vignale-ügyfelek az autó teljes élettartamára szóló személyre szabott szolgáltatásokat élvezhetnek, e szolgáltatásokat a Vignale ügyfélkapcsolati manager és a napi 24 órában ingyenesen hívható Vignale One Call munkatársai szervezik meg számukra.

ford_mondeo_vignale_001

“A Ford Vignale a legmagasabb szinten fejezi ki mindazt, amit a Ford az európai vásárlók számára kínálhat a díjnyertes dizájn és az egyedi szolgáltatások révén.” – mutat rá Jim Farley, a Ford ügyvezető alelnöke és a Ford Európa, Közel-Kelet és Afrika elnöke. “Arra törekszünk, hogy a Vignale programmal modern, kiemelkedően magas szintű élményt teremtsünk, ami vásárlóink mindennapjainak értékes részévé válhat; e terv megvalósítását a Ford Vignale Mondeo modellel kezdjük, ám már az idei év későbbi szakaszában megjelenik a Ford S-MAX Vignale is.”

A Ford új Vignale Service okostelefonos alkalmazásának GPS-alapú Vignale Park Me szolgáltatása segítségével az autós rögzítheti a parkolás pontos helyét, és ellenőrizheti a parkolás kezdete óta eltelt időt. Az online térképadatok alapján az alkalmazás a közeli benzinkutak pozícióját is jelzi, emellett pedig egyetlen érintésre kapcsolatot teremt a vészhelyzeti segélyhívó szolgálattal vagy a Vignale One Call munkatársaival.

Még magasabb szintű kifinomultság és exkluzív stílus

Kifinomult technológiáinak és fejlett futóművének köszönhetően a Ford Vignale Mondeo zajtalan, sima és kényelmes utazást biztosít. A Ford innovatív Aktív Zajkioltás rendszere* tovább fokozza az utastér komfortját. A rendszer a kabinban elhelyezett három mikrofonnal méri fel a belső térbe beszűrődő motorzajt, és az autó fejlett audiorendszerén keresztül ellentétes frekvenciájú hangokat sugároz, kioltva ezzel a zavaró hanghatásokat az utastérben. A Ford Vignale Mondeo utasterétől a továbbfejlesztett hangszigetelés tartja távol a kellemetlen menetzajokat. Az akusztikus üvegezés olyan szintre mérsékli a szélzajt, ami kizárólag a prémium szegmens autóira jellemző. A Ford integral link rendszerű hátsó futóműve simább és csendesebb futást biztosít, aminek előnyeit főleg a hátul ülők értékelik majd. Az útegyenetlenségekbe ütköző hátsó kerekek nagyobb úton mozdulnak el hátrafelé, így a szerkezet hatékonyabban nyeli el a rázkódást. Az első üléseken utazók kényelmét az Aktív Mozgatásos masszázsfunkciójú Ford Multikontúr Ülések fokozzák.

ford_mondeo_vignale_002

Ezek az ülések arra készültek, hogy a hosszú utazások alatt mérsékeljék az izmok kifáradását: 11 felfúvódó párnából álló rendszerük gyengéden masszírozza az utasok combját, fenekét és derekát. A Ford Vignale Mondeo üléseit exkluzív Vignale bőrkárpit borítja. A precíz lézeres vágással kiszabott, hatszögletű Vignale-mintázatú és szmoking-stílusú öltésekkel díszített anyag a műszerfal, a kartámasz és az ajtó felső részének borításán is megjelenik. Az exkluzív stílus azonban nem korlátozódik csupán a kabinra, hanem a karosszérián is érvényesül, amelynek karcsú, érzelmeket ébresztő dizájnja a Ford legfrissebb globális formanyelvének jellegzetességeit tükrözi. Az autó külső megjelenését egyedi részletmegoldások teszik még hatásosabbá:

  • A felső hűtőrácson is megjelenik a különleges Vignale hatszög-dizájn; a sötét, matt metálfényezésű légbeömlőt polírozott alumínium elem keretezi
  • A ragyogó fényezésű alsó légbeömlőt krómozott rács díszíti
  • Krómozott elemek az ajtókon
  • Ragyogó fényezés az A-, B- és C-oszlopon, valamint a külső tükörházakon

A modell exkluzív státuszát hatásosan hangsúlyozzák ki az egyedi, 18 colos Vignale könnyűfém keréktárcsák és az exkluzív Vignale Nocciola karosszériaszín. A Ford Vignale Mondeo modellhez alapáron jár a metálfényezés, felárért pedig Vignale Black és Vignale Silver árnyalatok is rendelhetők, sőt a vásárlók prémium, négyrétegű Vignale White fényezést is választhatnak.

ford_vignale_kollekcio_002

“Tervezőink számos ötletet merítenek az alkalmazott művészetekből, például az építészetből vagy a divatból, s ennek hatása a Ford Mondeo Vignale luxusában és időtlen hangulatában is megjelenik – kellemes összhangban a legmodernebb technológiákkal.” – avat be Chris Bird, a Globális Szín- és Anyagválasztási és Járműperszonalizációs részleg formatervezési igazgatója.

Prémium technológia, fejlett hajtásláncok

A Ford Vignale Mondeo kifinomult vezetősegítő rendszereket kínál, amelyek egyszerűbbé és pihentetőbbé varázsolják az autóvezetést. Ilyen például a Gyalogosészlelővel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszer, illetve a következő technológiák:

  • Az alapáron kínált SYNC 2 csatlakozási rendszer hangvezérlésével könnyen kezelhető az audiorendszer, a navigáció, a klímaberendezés és a mobiltelefon. A rendszer még azt is megérti, ha a vezető kimondja, hogy “éhes vagyok”, és máris felkínálja a környékbeli éttermek címeit
  • A Merőleges Parkolás funkcióval kiegészített Aktív Parkolóasszisztens megtalálja a megfelelő méretű parkolóhelyet, és hátramenetben a vezető kormányzása nélkül is bemanőverezi oda az autót
  • A Közlekedési Tábla Felismerés szintén alapfelszerelés; a rendszer figyelmezteti a vezetőt az éppen aktuális sebességkorlátozásokra, az azokat feloldó táblákra és az előzési tilalmakra, amelyeket a műszeregység kijelzőjén jelenít meg
  • Az Active City Stop 40 km/órás sebességig automatikus fékezéssel segít elkerülni a ráfutásos ütközéseket, vagy mérsékelni azok súlyosságát
  • A Ford Dinamikus LED fényszórói a nappali fényhez hasonló spektrumú fényt bocsátanak ki, az Adaptív Fényszórórendszer pedig a mindenkori forgalmi helyzethez és a külső viszonyokhoz igazítja a fénycsóva állásszögét és erősségét

ford_mondeo_vignale_005

A kínálatban egy modern Sony DAB audiorendszer is szerepel (12 hifi-hangszóróval), s az autós komfortérzetét olyan megoldások növelik, mint a motoros mozgatású, memória funkcióval kiegészített kormányoszlop, a motoros mozgatású csomagtérajtó, vagy éppen a fűthető kormánykerék. A hátsó utasok biztonságát az iparág első Légzsákkal Ellátott Hátsó-szélső Biztonsági Öve fokozza, ami egy baleset során azonnal kinyílik, és ötször nagyobb felületen osztja el a test felületén az ütközés keltette erőhatásokat, mint a hagyományos biztonsági övek. A Ford Vignale Mondeo kínálatában kizárólag nagy teljesítményű erőforrások szerepelnek: a motorpalettán megjelenik a 2,0 literes EcoBoost benzinmotor és az ugyancsak 2,0 literes TDCi dízel, valamint a Ford 187 lóerős benzin-elektromos hibrid hajtása is. A 2,0 literes EcoBoost 203 és 240 lóerős változatban, automata sebességváltóval rendelhető meg. A 180 lóerős 2,0 literes TDCi egységhez hatfokozatú kézi és PowerShift hatfokozatú automata sebességváltó is csatlakozhat, a Ford iAWD rendszere pedig észrevétlenül kapcsol a elsőkerékhajtás és a négykerékhajtás között.

A Ford új, 210 lóerős Bi-turbo 2,0 literes TDCi motorja rendkívül élénken reagál a gázparancsra, és 450 Nm forgatónyomatéka már 2000 1/perc fordulatszámtól rendelkezésre áll; az új blokk erőlködés nélkül, csekély fogyasztással mozgatja az autót.

Kézműves kidolgozással személyre szabva

Minden Ford Vignale modell végszerelését kézi munkával végzi el hat kézműves mesterember az új, modern Vignale Központban, ahol a járműveket a vásárlók kívánsága szerint személyre szabják. A Ford Valencia üzemében működő Vignale Központ egyedi módon elegyíti a hagyományos kézműves módszereket a legmodernebb technológiákkal. Az elemek illesztéseit és a fényezés minőségét a legújabb lézeres és kamerás eljárások mellett gyakorlott szemek ellenőrzik, hogy a végeredmény biztosan megfeleljen az ügyfelek igényeinek. A Vignale Központ mesteremberei minden apró részletre nagy figyelmet fordítanak: a fényezést kézzel polírozzák, alaposan átvizsgálják a bőrkárpitok kidolgozását, és mindenütt rejtett hibák után kutatnak. A prémium vásárlói élmény érdekében az elkészült autót a Vignale ügyfélkapcsolati manager csakis akkor adja át a vásárlóknak a Vignale Teremben, ha a jármű az Egy Ford szigorú minőségi vizsgálatain felül még további 100 ellenőrzési pontnak is megfelelt.

ford_vignale_kollekcio_004

Vignale prémium vásárlói élmény

A Vignale program nem csupán kiemelkedő minőségű terméket kínál, hanem személyre szabott szolgáltatásokat és különleges vásárlói élményt is nyújt. Európában a Ford Vignale modellek kizárólag a Vignale élményterekben rendelhetők meg, amelyek a jellemzően nagyvárosi környezetben létesített új FordStore márkakereskedések szerves részeként működnek. A FordStore létesítmények kifejezetten a Ford márka termékeit kínálják, felvonultatva a Ford teljes modellpalettáját, a különleges vásárlói igényeket pedig a speciálisan képzett Vignale-munkatársak kezelik. 2015-ben a Ford 200 FordStore kereskedést nyit Európában, és a tervek szerint a hálózat hamarosan 500 létesítményre bővül. A Vignale élményterekben a vásárlók egyedi, ügyfélközpontú környezetben tapasztalhatják meg a Ford Vignale márka kínálta élményt: e helyek luxusa és az érzékekre finoman ható kialakítása azonnal ízelítőt ad a Vignale modellek tulajdonságaiból. A Ford technológiáit és a Ford Vignale termékeket az ügyfelek egy innovatív digitális élmény keretében, az érintőképernyős asztalok mellett ülve ismerhetik meg. A Vignaleélményterekben és a kifejezetten e célra létrehozott online vásárlási felületen a Vignale modellcsaládot megalkotó Ford Design csapata által tervezett Vignale Kollekció is megtekinthető. A 2015-ös Vignale Kollekció egyik jellegzetes darabja a Vignale Weekender; ez a luxuskivitelű utazótáska elnyerte a nagy presztízsű iF Design díjat, s dizájnja – a kínálat többi darabjához hasonlóan – hűen tükrözi a Vignale trapéz alakú hűtőrácsának formavilágát, a kézzel készült üléskárpitok jellegzetes mintázatát és a karakteres motorháztető íveit. A kollekcióban ezen kívül egy exkluzív kivitelű, kézműves kidolgozású bőr válltáska is található, valamint egy célszerű pénzcsipesz, egy iPhone-tok, egy névjegykártyatartó, és nem utolsó sorban egy milánói művészek által készített, kézzel kidolgozott selyemsál és selyem nyakkendő.

ford_mondeo_vignale_003

“A Vignale Kollekció a dizájn iránti rajongásunkat testesíti meg; azt a szenvedélyt, amely megkülönböztet minket a többi márkától, ám minden ízében tökéletesen őrzi a Ford különleges génjeit.” – fogalmaz Erika Tsubaki, a Vignale Kollekció alkotója és a Ford Európa dizájn-főmunkatársa. „A legújabb Vignale Kollekciót a Vignale-modellek sajátságos dizájnelemeivel formáltuk meg, kiemelt figyelmet fordítva a legjobb minőségű bőr használatára és a tökéletes részletkidolgozásra, hogy e tárgyak ugyanolyan gyönyörűek legyenek, mint az autók, amelyek formavilágukat ihlették.”

Személyre szabott szolgáltatás

A márkakereskedés minden Ford Vignale-tulajdonos mellé külön Vignale ügyfélkapcsolati managert jelöl ki, akinek feladata az egyéni igényeknek megfelelő, személyre szabott szolgáltatások megszervezése, méghozzá a FordStore létesítményben történő legelső időpont-egyeztetéstől kezdve egészen az autó élettartamának végéig. Vignale managereik révén az ügyfelek számos olyan megoldásra számíthatnak, amelyek időt spórolnak számukra, és kellemesebbé varázsolják mindennapjaikat. A személyre szabott szolgáltatások közé tartozik a szervizelt autók be- és hazaszállítása – akár otthoni, akár irodai címükre –, és a szervizelés időpontjának az ügyfelek számára legkedvezőbb módon történő ütemezése. A kereskedés munkatársai a Vignale autókat mindig kiemelt figyelemmel kezelik, és teljesen kitakarítva adják vissza tulajdonosaiknak. A Ford Vignale-tulajdonosok a nap 24 órájában hívhatják a Vignale One Call felkészült munkatársait, ha valamilyen segítségre van szükségük. Az ügyfélkezelés magas szintű prioritást élvez, legyen szó akár a műszaki kérdések megválaszolásáról, a FordStore kereskedésben tett látogatás időpontjának egyeztetéséről, az ügyfél problémáinak kezeléséről vagy a szervizelés megszervezéséről. Az év későbbi szakaszában a teljes európai piacon elérhetővé válik az Apple és Android operációs rendszerekre kifejlesztett ingyenes Vignale Service alkalmazás, aminek segítségével az ügyfelek közvetlenül beléphetnek a Ford Vignale honlapra, videókat nézhetnek meg, vagy akár egy baleseti kárbejelentőt is kitölthetnek. Az alkalmazás szolgáltatásai között természetesen vezetési tippek és egyéb információk is szerepelnek (többek közt az Európai Unió tagállamainak közlekedési szabályai), valamint egy márkakereskedés-kereső is rendelkezésre áll.

“A Ford Vignale programot azok számára alkottuk meg, akiknek drága az idejük, és akik minőségi élményekre vágynak.” – mutat rá Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. „A Vignale személyre szabott szolgáltatásai a legmagasabb igényeket is kielégítik, és gondoskodnak arról, hogy ügyfeleink már az első pillanattól kezdve kellemesen érezzék magukat, amikor belépnek az ajtón.”