AutóAddikt Hírek Ismét eladási rekordot döntött a Jeep

Ismét eladási rekordot döntött a Jeep

A Jeep 2015 márciusban tovább erősítette lendületét és immár 17 hónapja folyamatosan növelte eladásait az európai, közel-keleti és afrikai régióban (EMEA).

jeep_cherokee_2015_autoaddikt

Ugyanakkor fennállásának legsikeresebb hónapját is zárta, több mint 12 270 eladott gépjárművel, amelyből 2990 darab Olaszországban, 2190 darab az Egyesült Királyságban, 1357 Németországban, 1267 autó pedig a Közel-Keleten talált gazdára. 2015 márciusa túlszárnyalta az eddigi EMEA rekordot, amelyet még 2014 decemberében állított fel a Jeep, 10 440 darab eladott gépkocsival.

2015 első negyedévében a Jeep márka 88 százalékkal növelte eladásait a térségben az előző év azonos időszakához képest. Március hónapban a növekedés 124 százalékos volt; Franciaországban 434, az Egyesült Királyságban 397, Spanyolországban 260, míg Olaszországban 249 százalékkal emelkedtek az eladások. A siker nem csupán a Jeep kínálat legfiatalabb tagjának, a vadonatúj Jeep Renegade-nek volt köszönhető, de az ikonikus Wrangler (+30,3%) is jól teljesített, valamint a Jeep Cherokee is folytatja sikerszériáját.

Az év első negyedévében globális szinten is élvonalbeli eredményt ért el néhány európai piac a Chrysler, Jeep, RAM és Dodge márkák eladásait tekintve: Olaszország a világ harmadik, Németország az ötödik, Franciaország pedig a cégcsoport nyolcadik legsikeresebb piaca volt az időszakban. Az a tény, hogy ebben a három országban kizárólag Jeep márkákat forgalmaznak, még értékesebbé teszi az európai országok által elért eredményt.

Az új Renegade, amely immár stabilan kategóriája egyik legkeresettebb modelljének tekinthető, a Jeep márka EMEA-beli sikereinek első számú kulcsa. A modell 2014 szeptemberi bevezetése óta összesen

21 600 darabot adtak el a Renegade modellből; ebből idén márciusban nem kevesebb mint 5523 jármű talált gazdára. Az olyan piacokon, mint Olaszország, a Renegade kategóriájának második (az első negyedévben harmadik) legkeresettebb típusa volt. A Renegade modellt most vezetik be a jobbkormányos piacokon, így az Egyesült Királyságban, ahol a forgalmazás alig egy hónapja alatt máris 1174 megrendelés érkezett az autóra, amely hamarosan a márka hagyományosan erős piacain: Dél-Afrikában és a Közel-Keleten is megvásárolható lesz.

A Jeep Cherokee szintén nagyszerűen teljesített a régióban, mindenekelőtt az Egyesült Királyságban, Németországban, valamint Olaszországban. Az év első negyedévében a kompakt szabadidőjármű a méretosztály harmadik legkeresettebb modellje volt Olaszországban.

A Jeep Grand Cherokee, „minden idők legtöbb elismerésben részesített szabadidőjárműve” ugyancsak fontos szerephez jutott az első negyedévben: kategóriájának második legnépszerűbb képviselője volt Lengyelországban, míg az olasz piacon a harmadik legkeresettebb modell volt.

A Jeep márka a CEE régióban

Egy rendkívül sikeres évvel a háta mögött, – amelynek során célját elérve immár több egymillió darab gépkocsit értékesített világszerte, a Jeep márka a közép-kelet-európai régióban (CEE) is rendkívüli forgalomnövekedést produkált. A CEE régióban immár az ötödik egymást követő negyedévében növelni tudta eladásait a márka és 2015 első negyedévében további 80 százalékkal emelkedett az eladott gépjárművek száma az elmúlt év azonos időszakához képest. Magyarországon 137,5 százalékos növekedéssel, kategóriájának harmadik legkeresetebb típusa volt, míg a cseh piacon 80, a szlovák piacon 60 százalékkal nőttek a márka eladásai. Az egyedülálló eredményeket nem csupán a két új modellváltozatnak köszönheti a márka, hiszen a valódi terepjáró képességekkel rendelkező ikonikus Wrangler és a Jeep zászlóshajója, a Grand Cherokee is hozzájárultak a sikerszériához.

Az új Jeep® Renegade a dinamikusan növekvő, kisméretű szabadidőjárművek szegmensében színre lépve, ugyanakkor a Jeep márkát legendássá tevő, kalandvágyó hagyományokhoz hű maradva bővíti a márka globális termékkínálatát. A Renegade a kategóriaelső terepalkalmasságot, a szabadság érzését nyújtó, nyitott tetős vezetés érzését és praktikumát, a kategória legelső, terepen és közúton egyaránt kiemelkedő vezetési élményt kínál, amely világszerte a Jeep márkához csábítja a fiatalos, kalandvágyó és nagyvárosi ügyfelekit.

A Jeep Cherokee közepes méretű, igazi családi szabadidőjárműve egydülálló menettulajdonságaival és vezethetőségével, legendás 4×4 terepképességeivel, utastere prémium kidolgozásával még magasabbra emeli a mércét a méretosztályában. Több mint 70 különböző aktív és passzív biztonsági rendszerének köszönhetően kategóriájában a „legbiztonságosabb” minősítést és a maximális ötcsillagos értékelést kapta az Euro NCAP-tól.