AutóAddikt Hírek J.D. Power minőségdíj a KIA Sedona-nak

J.D. Power minőségdíj a KIA Sedona-nak

Az új KIA Sedona (néhány piacon Grand Carnival néven fut) megjelenésével és műszaki tulajdonságaival alaposan felkavarta az amerikai utazóegyterűek piaci állóvizét.

kia_sedona_2015_jd_power_autoaddikt

Már 2015 első félévében eladási rekordot állított fel (476 százalékos növekedéssel az előző év hasonló időszakához képest), a média és a vásárlók is kitörő lelkesedéssel fogadták. E sorozat legújabb állomása a J.D. Power Automotive Performance felmérésének “kidolgozási színvonal és KIAlakítás” kategóriájában megszerzett első hely. A KIA idén már brillírozott a J.D. Power teljes márkákat díjazó kezdeti minőség (Initial Quality Study (IQS) vizsgálatában is, ahol az összes gyártó között a második helyet szerezte meg, a nem kifejezetten premium gyártók mezőnyében pedig magasan a legjobbként végzett.

“A vevők olyan autókra vágynak, amiket öröm vezetni és büszkeség birtokolni. A Peter Schreyer vezetésével kívül-belül megújult Sedona éppen ilyen: látványos, minőségi, biztonságos, prémium-közeli, azaz igazi forradalmár az amerikai egyterű-piacon. Sikeres szereplése a J.D. Power felmérésében egyértelmű bizonyíték arra, hogy jó úton haladunk” – fogalmazott Orth Hedrick, a KIA Motors America alelnöke.

A J.D. Power kidolgozási színvonal és KIAlakítás vizsgálata a vevők általános megelégedettségére kíváncsi a vásárlás utáni 90 napban. Az eredményeket tíz kategóriában értékelik, megfelelő súlyozással: külső, beltér, csomagtartó és pakolóhelyek, audió, ülések, fűtés-szellőzés, vezetési élmény, hajtáslánc, áttekinthetőség, és gazdaságosság.