AutóAddikt Hírek Jelenleg a Ford a második legkedveltebb márka Európában

Jelenleg a Ford a második legkedveltebb márka Európában

 

A Ford of Europe – a Ford Motor Company 20 európai piacot összefogó szervezete közétette az első negyedévre vonatkozó értékesítési riportját, melyben bejelentette, hogy:

A Ford a második legnépszerűbb márka Európában,
A Ford SUV eladásai több mint 15 százalékkal nőttek az első negyedévben,
A Ford Mustang 2017-ben immár harmadik éve a világ legkelendőbb sportkupéja,
A Ford továbbra is Európa első számú haszongépjármű gyártója,
A prémium kivitelű változatok – pl. a Titanium, Vignale, ST-Line, St és RS modellek tették ki a személyautó eladások 73 százalékát,
Ford Transitból rekord mennyiség, 77.300 darab talált gazdára az első negyedévben,
13 fontos piacon – köztük Magyarországon is nőttek a Ford eladásai az első negyedévben.

A Ford Európa legnépszerűbb típusa a Fiesta, melyre 2017 márciusához képest 28 százalékkal több vásárlói megrendelés érkezett 2018 márciusában. Ez is mutatja, hogy a tavaly bemutatott új változat egyre sikeresebb.

Idén Európa szerte 14 százalékkal, Magyarországon 48 százalékkal növekedett a Kuga értékesítése, mely az első negyedévben 46.100 darabos rekordértéket ért el. A 2008-ban bemutatott, majd 2016 végén teljesen megújult modell idén itthon is rekord 837 darabos értékesítést tudhat magáénak.

A Ford Ranger továbbra is Európa legjobban fogyó pickupja a február végi legfrissebb adatok szerint. Az Euro20 piacokon a Ford 11.700 Rangert értékesített, ami 14 százalékos növekedést jelent, és így a Ranger történetének legjobb első negyedévét zárta. Magyarországon a Ranger egyedülálló, 34,8 százalékos részesedést tudhat magáénak.

A Transit modellből rekord mennyiség fogyott, ami 77.300 eladott autót jelent a 20 legfontosabb európai piacon az év első három hónapjában. A Transit kiemelkedően sikeres hazánkban is, 41,8 százalékos növekedéssel 407 darabbal ez volt az elmúlt 9 évben elért legjobb első negyedéves eredmény.