AutóAddikt Autó-motorsport Kiss Norbi fantasztikusan versenyzett a magyar közönség előtt

Kiss Norbi fantasztikusan versenyzett a magyar közönség előtt

Kiss Norbi vasárnap is ott folytatta, ahol előző nap abbahagyta, ismét kétszer állhatott fel a dobogóra a Kamion EB és Fesztivál hungaroringi versenyhétvégéjén. A magyar címvédő ezzel szinte karnyújtásnyira került a 2015-ös Európa-bajnoki címhez.

kiss_norbi_2015_szeptember_5_6_hungaroring_autoaddikt_1

„Elmondani nem tudom, hogy mennyire boldog vagyok, minden a terv szerint alakult. Nagyon örülök, hogy ennyien kilátogattak a Hungaroringre, hogy szurkoljanak nekem, óriási dopping volt ez számomra. Annak ellenére, hogy a mai első futamot félbe kellett szakítani, mert kigyulladt Lacko kamionja, minden gördülékenyen ment és még a nap is kisütött. A pole pozíciót megszerezve sikerült bebiztosítanom az első helyet, a külső ívre szorítottam Hahn-t és végig ott tartottam. A második futam már sokkal izgalmasan alakult, a Hungaroringen kifejezetten nehéz előzni, próbáltam a kanyarokra koncentrálni, ahol támadhatóbbak a vetélytársak. Végül a csata a vártnál is jobban alakult, a nyolcadik helyről előre küzdöttem magam a másodikra, így összességében a hétvége alatt minden futam végén a dobogóról integethettem a hazai közönségnek. Bámulatos érzés volt több mint 30 ezer ember előtt vezetni ezeket a 1200 lóerős monstrumokat. Az osztrák futam után ez a második legeredményesebb hétvége számomra az idényben. Szívből köszönöm mindenkinek, hogy ez a verseny létrejöhetett” – értékelte a versenyhétvégét Kiss Norbi, címvédő, aki már szinte a zsebében érezheti az újabb Európa-bajnoki címet.

kiss_norbi_2015_szeptember_5_6_hungaroring_autoaddikt_2

A kétnapos fesztivál a futamokon túl is igazán nagyot szólt, vasárnap is igazi programkavalkád várta a családosokat és a fiatalokat egyaránt. A versenyzők drift bemutatókkal nyűgözték le a közönséget a futamok szünetében, de volt kamionos gyorsulás és a verseny egész ideje alatt testközelből is megtekinthették a nézők az 5 tonnás gépcsodákat. A gyermekek remekül szórakoztak a Tropicarium, az Állatkert és a Csodák Palotája kitelepülésein, így valóban mindenki megtalálta a számára legkedveltebb elfoglaltságot.

A negyed évszázad után újra hazánkba érkező Kamion EB és Fesztivál minden tekintetben túlszárnyalta az előzetes várakozásokat. Az évad legizgalmasabb futamai és fantasztikus fesztiválhangulat jellemezte az ünnepi versenyhétvégét. Kiss Norbi jelenleg 119 ponttal vezet Hahn előtt, Lacko lemaradása immáron 120 pont. Folytatás két hét múlva Zolderben.