AutóAddikt Újdonságok Magas mércét állít az új Volkswagen Crafter

Magas mércét állít az új Volkswagen Crafter

Ügyfélközpontú szállítási megoldások a legmagasabb színvonalú gazdaságosság mellett – ennek szellemében, s pontosan a vásárlói igények szerint fejlesztették ki tervezői az új Volkswagen Crafter sorozatot.

volkswagen.crafter-2017-autoaddikt

Mindezt az igen sokrétű felhasználói célcsoportok elvárásainak kielégítésére, amely a jövőben több mint hat kategóriában célozhatja meg a mezőny legkedvezőbb paramétereit.

Mérföldkő az ügyfélközpontúságban

Mi segíti a leghatékonyabban a futárszolgálatok munkáját a sűrű belvárosi forgalomban? Hogyan mozoghatnak az építőipari járművek sáros terepen is könnyedén? Hogyan előzhetők meg a hosszú utakon elfáradó vezető okozta balesetek? Az ügyféligények és alkalmazási követelmények részletes kutatása és pontos megértése érdekében az új Crafter kifejlesztése során számos ügyfelet mindennapi munkája során is elkísértek a szakemberek. Ilyen módon végezhettek ugyanis hiteles és élő elemzést az ügyfél konkrét szükségleteiről, illetve azok hasznos megoldási lehetőségeiről. Az új Crafter mindezen egyéni kihívásokra innovatív és praktikus megoldásokat kínál.

A legmagasabb fokú gazdaságosság és környezetvédelem

Az új Crafter új fejlesztésű, Euro 6 minősítésű motorjaival és teljes egészében új tervezésű karosszériájával kategóriája legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztását és károsanyag-kibocsátását célozza.

Rövid- és hosszútávú használatra egyaránt ideális, különösen megbízható erőforrások segítik csökkenteni az állásidőket. Az új Crafter emellett kopó alkatrészei, karbantartása és javítása csekély költségszintjével hosszú távon is kedvező üzemeltethetőséget biztosít.

Kiemelkedő funkcionalitás és mindennapos használhatóság

Optimális méretei szintén az új Crafter maximális kihasználhatóságát szolgálják, amely a nagy raktérfogat és a lehető legkisebb külső méretek tökéletes összhangját kínálja. Ezzel egyszerre gondoskodik fordulékonyságról és minden terhelési állapotban biztos menettulajdonságokról, de az új Crafter raktere térfogata és hosszúsága tekintetében is egyaránt felülmúlja elődjét és vetélytársait.

Magas fokú sokoldalúság

Az új Crafter első ízben kínálja immár a magasabb össztömeg-kategóriákban is változatai különösen széles palettáját. A kimondottan a Crafter számára kifejlesztett „EA 288Nutz” 2,0 literes TDI motor négy teljesítménylépcsőben szerepel a palettán, igény szerint 75 kW (102 LE), 90 kW (122 LE), illetve 103 kW (140 LE) vagy BiTurbo-TDI kivitelében 130 kW (177 LE) teljesítménnyel választhatják a vásárlók. Az új Crafter motorizáltsága rendkívül széles kínálatában igény szerint első-, hátsó- vagy a 4MOTION összkerékhajtással rendelhető. Az ügyfelek mindegyik hajtásváltozatban manuális és automata sebességváltó között is választhatnak – ennél sokszínűbb választék aligha állt még rendelkezésre e piaci szegmensben.

Ez azonban még korántsem minden: modellváltozattól függően járműhosszúságból is háromféle áll rendelkezésre. Ehhez a zárt kivitelek ugyancsak háromféle tetőmagassága társul, így minden ügyfél – a választott modell függvényében – egyéni igényeinek leginkább megfelelő módon konfigurálhatja az új Craftert. Ennek megfelelően minden vásárló a motor, a sebességváltó, a hajtásrendszer, a járműhosszúság és a tetőmagasság számára legmegfelelőbb összeállítását választhatja.

A legjobb vezetői segédrendszerek

Az új Crafter vezetői segédrendszerei terén minden eddiginél jóval magasabbra emeli a mércét a nagyméretű transzporterek szegmensében. A cél ez esetben, hogy a korszerű aktív és passzív biztonsági rendszerek mindenfajta terhelési állapot mellett optimális védelmet nyújthassanak a bennülők számára. Az ebben a kategóriában elsőként alkalmazott elektromechanikus szervokormánynak köszönhetően az új Crafter kínálatában olyan aktív vezetői segédrendszerek egész sora jelenhet meg, mint például a vontatmány-stabilizáló funkcióval kiegészített ESP, a követési távolság automatikus szabályzása (ACC), a másodlagos ütközésvédelem, az oldalszél-asszisztens vagy éppen a vontatmánnyal végzett manőverezést segítő berendezés. A passzív biztonság tekintetében a vezető és az utasok első, oldal- és fejlégzsákjai mellett szintén fejlett technikák sokasága áll rendelkezésre. Ilyen például a tolatókamera, a parkolássegítő távolságellenőrző rendszer és a parkolóhelyről való kiállást segítő funkció (Rear Traffic Alert). A zavartalan, nagy hatótávú látást LED-fényszóró, kanyarodófény és távfény-asszisztens hivatott segíteni. Az új Crafter mobil-online-szolgáltatásai szintén pontosan az ügyfelek egyéni igényeire szabhatók.

Alapjaiban újszerű tervezői megközelítés

Az új Crafter alapjaiban újszerű tervezési koncepció mentén született. A haszonjárművek körében különösen fontos, hogy egy-egy konstrukció valóban „funkcionáljon” is az egyes ügyfélcsoportok számára. Ennek érdekében az új Crafter alapvetően újszerű haszonjármű-architektúra alapjaira készült, külsejében és utasterében egyaránt.

Az új Crafter emellett azon ötleten alapul, hogy a Transporter sorozat – amely a márka haszonjármű kínálatának szíve – olyan „nagytestvérrel” egészüljön ki, amely e szegmensben mindeddig ismeretlen felületi minőségekkel, robusztus konstrukcióval és kifinomult igényességgel érkezik.

Új, önálló gyártási helyszín

Kimondottan az új Crafter számára új gyár létesült Wrzesniában, amely Poznan-Antoninek immár több mint húsz esztendeje működő Volkswagen-üzeme mellett a márka immár második termelési helyszíne Lengyelországban. A jövő Crafter-gyára 220 hektáron, azaz mintegy 300 futballpályányi területen épült fel Wrzesniában. Teljes kapacitásakor több mint háromezer dolgozónak ad munkát, a beszállító cégek megtelepedésével pedig további munkahelyek sokasága jön létre e régióban.