AutóAddikt Magazin Már tudjuk, mi lesz a centenáriumi BMW Fesztivál és BMW Festival Night...

Már tudjuk, mi lesz a centenáriumi BMW Fesztivál és BMW Festival Night három napon át tartó menetrendje

2016. szeptember 9-e és 11-e közt a vezetés lélegzetelállító élménye járja majd át a müncheni Olympiapark mintegy 110 000 négyzetméteres területét a BMW-vel: a bajor gyártó centenáriumi ünnepségsorozatának THE NEXT 100 YEARS mottója alatt életre hívott háromnapos BMW Fesztivál és kétestés BMW Festival Night világhírű előadókkal és a márka százéves történetének 300 guruló műalkotásával várja a rajongókat.

bmw-festival-night-2016-autoaddikt

2016. március 7-én – napra pontosan száz évvel azután, hogy a BMW AG-t beregisztrálták a cégjegyzékbe – a BMW Group bejelentette világméretű centenáriumi ünnepségsorozatának főbb állomásait és részleteit. A bajor gyártó százéves történetének emléket állító világméretű programsorozat a „THE NEXT 100 YEARS” mottó alatt utazza körbe a kontinenseket, az ünnepség egyik legnagyobb volumenű állomásaként megálmodott BMW Fesztivál és BMW Festival Night pedig 2016. szeptember 9-11. között érkezik meg München belvárosába. A nagyszabású rendezvénynek – amely több tízezer rajongót invitál majd Németországba a világ számos pontjáról – a müncheni Olympiapark ad otthont, az olimpiai stadion, az Olympic Hall és a liget parkolójaként szolgáló „Parkharfe” teljes területén, csupán néhány kilométerre attól a helytől, ahol a BMW AG egy évszázaddal ezelőtt megszületett. A háromnapos ünnepségbe a BMW Múzeum, a BMW Welt és a márka ikonikus, négy hengert formázó központi épülete is becsatlakozik majd.

A BMW Fesztivál nappali programsorozata

2016.szeptember 9-11. között a müncheni Olympiapark mintegy 110 000 négyzetméteres területén a BMW mellett a BMW Motorrad, a BMW M és a BMW i divíziók, valamint a teljes BMW Lifestyle részleg is bemutatkozik, a háromnapos rendezvény látogatói így életre szóló élményeket szerezhetnek a bajor gyártó márkái és termékei által kínált önfeledt szórakozásból és izgalmas mobilitásból, amely a múlt és a jelen járművein túl a jövő BMW modelljeit is jellemzi majd.

Az egyedülálló márkabemutató mellett a rendezvényre kilátogató vendégek – és köztük a világ legnagyobb BMW Klubjainak több mint 2 000 meghívott képviselője – első kézből élhetik át a BMW által kínált átfogó varázslatot: a rajongók kifejezetten a BMW Fesztiválra készített interaktív, szórakoztató elemekben tapasztalhatják meg a jövő mobilitását és az intelligens járműkapcsolatok napjainkban szinte elképzelhetetlen mélységét. A BMW előtt álló több évtizedes utat bemutató interaktív elemek pihentető, mégis rendkívül intenzív információ-szolgáltató, inspiráló és szórakoztató környezetben emelik megdöbbentő magasságokba a vezetés abszolút élményét. A különleges élményzónát a BMW százéves történetének 300 életnagyságú mérföldköve fogja majd közre, örök klasszikussá vált legendás járművek és napjaink ikonikus modelljei képében. A BMW Fesztivál nappali programsorozatában minden korosztály megtalálja majd önmagát, a szervezők ráadásul számos meglepetéssel is készülnek.

A BMW Fesztivál nappali programjaira minden látogatónak ingyenes belépést biztosítunk.

A BMW Festival Night

2016. szeptember 9-én és 10-én este a bajor gyártó a müncheni olimpiai stadionban megrendezett BMW Festival Night keretein belül ismét megünnepli a BMW előtt álló következő száz évet, miközben a márka évszázados sikertörténetének is emléket állít. Az esemény házigazdája Németország népszerű rádiós és televíziós személyisége, Thomas Gottschalk lesz, aki számos hírességgel és egy sor legendás járműkülönlegességgel kápráztatja majd el a közönséget. A színpadon világhírű előadók és zenekarok váltják majd egymást, a klasszikus zenétől kezdve egészen a modern pop ismert dallamaiig: fellépnek többek között a Müncheni Filharmonikusok, Eva Lind, Peter Kraus, Lena, a Simply Red és a Sunrise Avenue.

Az egész estés élményt egy sor magával ragadó előadás teszi majd teljessé, így például a világbajnok break-táncosokból álló Flying Steps világhírű „Red Bull Flying Bach” műsora.

A BMW Festival Night szeptember 9-i és 10-i estjeire a www.bmw-festival.com weboldalon vagy a München Ticket értékesítési hálózatán keresztül vásárolhatnak jegyeket az érdeklődők. A szervezők mindkét estére ugyanazzal a programmal készülnek.

A weboldalon mindemellett a BMW Fesztivál és a BMW Festival Night részletes menetrendje, valamint a programsorozat legfrissebb információi is megtalálhatók.

A BMW Fesztivál és a BMW Festival Night rövid áttekintése:

BMW Fesztivál (nappali események):

 • Ingyenes belépés
 • Három napon át tartó sokszínű élmény a müncheni Olympiaparkban
 • Főbb események:
 • A BMW VISION NEXT 100 tanulmányautó teljes életnagyságban megtekinthető lesz a BMW Welt „Future Exhibition” csarnokában
 • Családi album: színpadra gurul a BMW aktuális modellpalettája
 • A müncheni olimpiai stadion parkolójában a világ legnagyobb BMW Klubjai állítják ki guruló gyöngyszemeiket
 • Élő drift-show és drift-taxi a müncheni olimpiai stadionban
 • Interaktív, szórakoztató elemek rendkívüli élményzónája a müncheni Olympiaparkban
 • Nyitva tartási időpontok (még változhatnak):
 • Szeptember 9. péntek: 12:00 – 19:00
 • Szeptember 10. szombat: 10:00 – 19:00
 • Szeptember 11. vasárnap: 10:00 – 19:00

BMW Festival Night:

 • Jegyek kaphatók a bmw-festival.com weboldalon és a München Ticket jegyirodáiban
 • Sokszínű zenés centenáriumi showműsor világhírű előadókkal
 • szeptember 9-én és 10-én este
 • Mindkét este ugyanaz a program
 • Helyszín: a müncheni olimpiai stadion
 • Nyitás: 17:00
 • A showműsor kezdete: 19:30
 • A showműsor vége: 22:30