AutóAddikt Autó-motorsport Második WRC évadára készül a Hyundai Motorsport

Második WRC évadára készül a Hyundai Motorsport

A Hyundai Motorsport csapata több új névvel gyarapodott a 2015-ös FIA Rali világbajnokság közelgő rajtja előtt.

hyundai_i20_wrc

A Hyundai Motorsport sikeres első WRC évada világszerte jelentős támogatást kapott a Hyundaitól. A csapat 2014-es teljesítményének – többek között emlékezetes kettős győzelmet arattak a Német ralin – köszönhetően számos Hyundai tagvállalat hivatalos támogató partnerként áll melléjük a 2015-ös évadban.

Az autóipari alkatrészek és tartozékok forgalmazásával foglalkozó Hyundai Mobis, az alkatrészgyártó Hyundai WIA és a Hyundai Steel acélüzem mind a Hyundai Motorsport partnereként lépnek fel az év legelső, monte-carlói futamától kezdődően; a cégek logója megjelenik a Hyundai i20 WRC versenyautókon.

A csapat tavalyi, első WRC szezonja kapcsán először nyert testközeli bepillantást a motorsportok világába a Hyundai nemzetközi közössége. A rali versenyprogram iránt mutatott érdeklődés, illetve a futamokon felállított Hyundai vendégközpontok látogatottsága alapján egyértelművé váltak azon üzleti előnyök, amelyekkel a Hyundai Motorsport WRC-ben való részvétele jár, illetve az, hogy a rali mekkora vonzerőt képvisel a márka globális ügyfelei számára.

A Hyundai Mobis, a Hyundai WIA és a Hyundai Steel ezért a Hyundai Motorsport új partnereként a WRC-n keresztül valóban globális színtéren népszerűsítheti tevékenységeit, kiválóan illeszkedve ezzel üzletpoiltikájukhoz.

„Első évadunkban rengeteg támogatást kaptunk a Hyundaitól világszerte; külön örömömre szolgál, hogy a 2015-ös szezonban támogatóként üdvözölhetem körünkben a Hyundai Mobis, Hyundai WIA és Hyundai Steel vállalatokat. A Hyundai leányvállalatai világszerte gyorsan ráébredtek, milyen üzleti előnyöket és kedvező publicitást jelentettek 2014-es WRC tevékenységeink. Ezek az újonnan kötött partneri szerződések már ennek eredményeként jöttek létre. Biztosak vagyunk benne, hogy ezekkel a jelentős nagyvállalatokkal az oldalunkon pozitív eredményeket érhetünk el az idei szezonban.” – mondta Michel Nandan csapatfőnök.

A Hyundai Motorsport emellett bejelentette, hogy a soron következő évadra tesztpilótaként szerződtette a holland Kevin Abbringot.

A jövő héten 26. születésnapját ünneplő Abbring fiatal és tehetséges pilóta, aki előtt szép jövő áll a WRC-ben. A holland versenyző már 2014-ben is több ízben beült az i20 WRC-k volánja mögé, közreműködve számos verseny előtti megjelenésen. Hozzáállása és a pályán mutatott ügyessége lenyűgözte a mérnököket, akik a csapat értékes új tagjaként köszöntötték őt.

Abbring, aki tavaly az FIA Rali Európa-bajnokságában (ERC), valamint a Rallye de France-ban versenyzett, az idei évadban számos hivatalos teszten vesz részt, amelyek elsődleges célja az új generációs i20 WRC fejlesztése lesz. Emellett bizonyos WRC versenyeken rajthoz is áll navigátorával, Sebastian Marshallal egyetemben.

„Rendkívül izgatott vagyok, hogy 2015-ben tesztpilótaként csatlakozhatok a Hyundai Motorsport csapatához. Érdeklődéssel követtem végig a csapat első WRC szezonját, minden elvárást felülmúlóan teljesítettek. Alig várom, hogy magam is hozzájárulhassak az autó folyamatos fejlesztéséhez, és együtt dolgozhassak ezzel a rendkívüli tehetségeket felvonultató csapattal.” – nyilatkozta Abbring.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy 2015-től Kevin is tagja csapatunknak. Rendkívül tehetséges, fiatal pilóta, akire feltétlenül oda kell figyelni a jövőben. Rendkívül komolyan vesszük WRC konstruktőri szerepünket, ami azt is jelenti, hogy fel kell karolnunk a jövő tehetségeit. Kevinnel tavaly találkozhattunk néhány alkalommal, és ekkor lenyűgözött bennünket hozzáállásával és képességeivel. Nyomon követtük eredményeit az ERC-ben és a francia bajnokságban. A legkülönfélébb versenyautókkal szerzett hatalmas tapasztalatot; úgy érzem, értékesen hozzájárulhat majd az új generációs i20 WRC fejlesztéséhez. Nagyszerű, hogy pilótáink között tudhatjuk őt.” – mondta Michel Nandan csapatfőnök.

HIRDETÉS
Előző cikkLegyártották a 750 ezredik Opel Insignia-t
Következő cikkVolvo XC60 T5 Ocean Race teszt