AutóAddikt Autó-motorsport Mattias Ekström remek formában tért vissza

Mattias Ekström remek formában tért vissza

14 nappal a remek spielbergi teljesítménye után Mattias Ekström a Lausitzringen is fellelkesítette a DTM rajongóit. Az Audi Sport Team Abt Sportsline svéd pilótája a kilencedik helyről a második helyre jött fel, így a június 25-26-i norisringi verseny előtt a legeredményesebb Audi-pilóta címért folyó küzdelem sűrűjében találta magát.

mattias-ekstrom-audi-autoaddikt

A Lausitzringen rendezett első Motorsport Fesztiválon a nagyszámú, 67 500 néző előtt Ekström hű maradt a mottójához: „Csináld keményen, vagy menj haza!”. A Red Bull Audi RS 5 DTM volánja mögött Ekström mindjárt a startnál két helyet javított, majd később a márkatársát, Jamie Greent (Hoffmann Group Audi RS 5 DTM / Audi Sport Team Rosberg) győzte le párbajban, miközben – csakúgy, mint Spielbergben – a lehető legkésőbbre halasztotta a kerékcserét. Ekström csak a 46 körös verseny 31. körénél állt ki a boxba, és az új gumikkal nem sokkal a verseny vége előtt a Mercedes Benz pilótája, a kanadai Robert Wickens elől szerezte meg a második helyet.

„Erről szól egy verseny – mondta Ekström lelkes örömmel, miután áthajtott a célvonalon. – A kocsim ugyan jól ment a kvalifikációs futamon, de ez csak a kilencedik helyre volt elég. Ám a hosszabb versenyeken, mint amilyen ez a vasárnapi is, sokat lehet elérni tapasztalattal, stratégiával és a megfelelő tempóval. Ezt történt ma is.”

Jamie Green szintén jó teljesítményt nyújtott. A brit izgalmas csatát vívott honfitársával, a Mercedes-Benz színeiben autózó Gary Paffett-el, és negyedikként végezve csupán 0,348 másodperccel késte le a dobogót. Az Audi sofőrje 1 perc 17,840 másodperccel új körrekordot ért el.

Nico Müller a Playboy Audi RS 5 DTM kormányánál nyolcadik lett vasárnap a Lausitzringen, így három Audi pilóta is pontszerző helyen végzett. Az Audi ezzel 65 pontot javított a BMW-vel szemben a gyártók rangsorában. A vezetők rangsorában három Audi-pilóta, Ekström (46 pont), Green (45 pont) és Edoardo Mortara (44 pont) került a legjobb öt közé.

A 22. helyről indulva Mortara szintén látványos visszatérést hajtott végre, amelynek során nem kevesebb, mint tíz helyet javított. A harminckettedik körben, amikor kiállt a boxba, baleset történt, amiben az Audi Sport Team Abt Sportsline egyik szerelője megsérült. Őt további vizsgálatokra a közeli kórházba szállították, ahol kiderült, hogy eltört a jobb lábfeje.

Timo Scheider (AUTO BILD MOTORSPORT Audi RS 5 DTM) és Mike Rockenfeller (Schaeffler Audi RS 5 DTM – mindketten az Audi Sport Team Phoenix versenyzői) a 16-17. helyen végeztek. Rockenfeller a legjobb Audi-pilótaként a második sorból kezdte a versenyt, de mivel nem sokkal a start előtt az autója kissé előrébb gurult, áthajtásos büntetést kapott.

A szombati győztesnek, Miguel Molinának is ki kellett mennie a boxutcába áthajtásos büntetésre Teufel Audi RS 5 DTM autójával, miután korábban az 1-es kanyar előtt, fékezés közben ütközött Augusto Farfus BMW autójával. A spanyol a 19. helyen végzett, egy hellyel Adrien Tambay (Speedweek.com Audi RS 5 DTM) előtt.

„Mattias és Jamie ma ismét kiváló teljesítményt nyújtottak” – mondta Dieter Gass, az Audi Sport DTM-főnöke. –  “A tegnapi első-második és a mai második hellyel nagyon elégedettek lehetünk. Láttuk, hogy az Audi RS 5 DTM jó teljesítményt nyújt. A boxutcában történt baleset nagyon szerencsétlen dolog volt. A szerelőnek mielőbbi gyógyulást kívánunk!”

Előző cikkA Ford gőzerővel készül a Le Mans 24 órás futamra
Következő cikk25 éve koptatja az utakat a Volvo 850