AutóAddikt Újdonságok Megkezdődött az új Škoda Superb Combi gyártása

Megkezdődött az új Škoda Superb Combi gyártása

A Škoda kvasiny-i gyárában ma legördült az első Škoda Superb Combi. Az első jármű egy 2.0 TDI motorral szerelt holdfehér metál színű Superb Combi, amelyet tulajdonosa a márka hazai piacán, Csehországban vehet majd át.

skoda_superb_2015_gyartas_autoaddikt

Az új Škoda Superb Combi új mércét állít fel kategóriájában térkínálat, biztonság, hálózatba kapcsolhatóság és környezetbarát üzem tekintetében, miközben érzelmekben gazdag és dinamikusan elegáns karosszériájú kombiként vonzza az érdeklődők tekintetét. Az új modell piaci bevezetését szeptemberben tervezi a márka.

„Az új Škoda Superb Combi új mércét állít fel szegmensében” – nyilatkozta Michael Oeljeklaus, a Škoda igazgatótanácsának gyártásért és logisztikáért felelős tagja. „Büszkén adunk hírt egy újabb sikeres gyártásindításról – mindössze tizenöt héttel az új Superb limuzin gyártásának megkezdése után. Az egész csapat nagyszerűen dolgozott, így az új Superb Combi az előzetes terveknek megfelelően ma legördülhetett a gyártósorról.”

Az új Škoda Superb és Superb Combi gyártásának elindításához a Škoda jelentős beruházásokat eszközölt a kvasiny-i üzemben a gyártástechnológia, az összeszerelés és a logisztika területén. Az új Škoda Superb Combi kategóriájának legjobb térkínálatát nyújtja. Közel 2000 literes csomagtere olyan érték, amellyel rajta kívül csak a felső középkategória típusaiban találkozhatunk. A Volkswagen Csoport innovatív MQB platformjának alkalmazásával az új Superb Combi a kényelem és a biztonság egy új szintjét érte el. Az új Škoda Superb Combi a hálózatba kapcsolhatóság maximális kényelmét kínálja környezetbarát üzem mellett. A Škoda új formatervezési nyelvét vizsgálva a márka legújabb modellje a funkcionalitás, az érzelmesség és az esztétika megkapó összjátékát nyújtja.

A kvasiny-i a Škoda három csehországi gyárának egyike, amely jelenleg mintegy 4500 főt foglalkoztat. Az új Superb Combi gyártása mellett az új Superb limuzin is a kvasiny-i üzem gyártósorain készül március közepe óta. Ezen modellek mellett a kvasiny-i üzem ad otthont a Škoda Yeti gyártásának is. Az elkövetkezendő években az üzem és az őt körülvevő nyilvános infrastruktúra tovább bővül és korszerűsödik, a vállalat tervei szerint pedig 2018-ig 1300 további munkahelyet létesít Kvasinyban. A gyártókapacitást évi 280 000 járműre tervezi növelni a cseh gyártó, melynek érdekében az elkövetkező három évben 7,2 milliárd cseh korona értékű befektetést eszközöl.