AutóAddikt Exkluzív 1996 Mercedes-Benz S500 L W140 projekt Megújult az 1996-os Mercedes-Benz S500 L W140 hátsó ülőlapja

Megújult az 1996-os Mercedes-Benz S500 L W140 hátsó ülőlapja

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, projektautónk, az 1996-os Mercedes-Benz S500 L hátsó ülésének ülőlapja kissé megfáradt állapotban leledzett a kezdetektől fogva.

Az ülőlap hobb oldali bőrbevonatát kiégette az akkor még rendellenesenmműködő zárlatos fűtőszál, ezért komoly lyuk keletkezett a felületen. A bőr konkrétan megolvadt, és rettentően nézett ki, nagyjából 4-5 centis átmérővel.

Úgyhogy nem is volt kérdés a korrekció. Partnerünk, a Victor’s Customs végezte a munkát, és elöljáróban már meg is jegyezzük: remekül dolgoztak ismét.

Az ülésről első körben le kellett fejteni a kárpitot, szivacsig. Utána az adott modulokat ki kellett fejteni a kárpitból – magát a sérült bőr-részt, valamint a mellette lévőt is.

Nem volt kérdéses, hogy az adott részt pótolni kell, nem lehetett javítani értelemszerűen. Ehhez speciális, gyárival azonos, perforált bőrt kellett hozatni. Ugyanakkor eredeti 261A színkódban nem volt beszerezhető, csak kékben, így újra kellett festeni az egész részt, miután sikeresen be lett varrva a helyére.

Mindezek után teljes kezelésen esett át az ülőlap, beleértve az ápolást és az impregnálást is.

Az ülőlap teljesen gyári állapotúra lett restaurálva, hibátlan most az egész hátsó ülés esztétikája, így sikerült rendbe tenni az enteriőr nagy részét. A kormánykerék és a középkonzol faberakásának felújítása van még hátra, mely folyamatokról szintén beszámolunk az Autóaddikt hasábjain.

Együttműködő partnerek: Mercedes-BenzClassic Vehicle HungaryVictor’s CustomsZöld AutószervizMerciBolt.huMercedes Alkatrészek ÚjpestHankook Tire MagyarországULOLoctite (Henkel Adhesives)

Fotó: Autóaddikt