AutóAddikt Hírek Minden idők harmadik legjobb hónapját zárta a Ford Magyarország

Minden idők harmadik legjobb hónapját zárta a Ford Magyarország

Magyarországon a Ford szeptemberben a valaha volt 3. legmagasabb havi piaci részesedési eredményét könyvelhette el, és az első háromnegyedéves összesített teljesítmény, az összesen 14414 darab új Ford személy- és kishaszonjármű is a legjobb háromnegyed éves eredménynek számít a cég fennállása óta.

Magyarországon a Ford gépjárművek értékesítési eredménye a tavalyi év hasonló időszakához képes szeptemberben 30 százalékkal, 1782 darabra emelkedett. A szeptemberi piaci részesedés 4,3 százalékponttal 16,4 százalékra nőtt. A 14414 darabos első háromnegyedéves eredményével a Ford a piac növekedését meghaladó mértékben, 27,1 százalékos növekedést könyvelhetett el.

“Összesített értékesítési eredményeink folyamatosan növekednek. A Ford sikere Magyarországon elsősorban márkakereskedői hálózatunk szakértelmében és a Ford ütőképes, világszerte egységes platformra épülő széles modellpalettájában keresendő. Külön említésre méltó a haszongépjármű szegmensben hónapról-hónapra elért első helyünk, mely európai szinten is egyedülálló. A haszonjármű szegmensben a széles választási lehetőséget nyújtó Transit modellcsaládunk, és a Ranger modellek egyedülálló 42 százalékot meghaladó piacrészesedése a pick-up szegmensben magáért beszél” – nyilatkozta Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója.

Szeptemberben a Ford márkakereskedői hálózat kivételes teljesítményt ért el az alkatrész és szervizforgalom terén is. A szervizek forgalma rekordot döntött, ami a tavalyi évhez képest 7 százalékos növekedést jelent, éves szinten pedig szintén 7 százalékbővülés tapasztalható a márkaszervizek forgalmában. A kiemelkedő szeptemberi teljesítmény az évek óta megfigyelhető ősszel megnövekvő szervizlátogatottságon túl a növekvő újautó értékesítéssel és a különleges őszi-téli ajánlatokkal is magyarázható.

Személygépkocsik

„Személygépkocsi értékesítésben az idei év legnagyobb érdeklődéssel vár modellje, a Ford által valaha gyártott legokosabb autó, a Focus lesz. Az októberi nyílt héten a gazdagon felszerelt Titanium, sportos ST-Line és prémium Vignale modellváltozatokkal bemutatkozó, 5 ajtós és Kombi kivitelben is elérhető új Focus változatokkal várjuk az érdeklődőket”. Az országban 6 helyen megnyitott prémium FordStore márkakereskedéseink pedig büszkén mutatják be a Ford un. Performance modelljeit a vadonatúj Mustang-ot és Fiesta ST 200-at” – avat be Dalos Attila a Ford Magyarország kereskedelmi igazgatója.

Haszongépjárművek

2018 első kilenc hónapja, illetve a szeptemberi értékesítési eredmények alapján egyaránt a Ford a magyar piac első számú haszongépjármű-márkája.

„A Ford haszongépjárművek eladásai a göngyölített szeptemberi eredmények alapján 20 százalékos piaci növekedés mellett 25,3 százalékos növekedést mutatnak az előző év azonos időszakához képest, szeptemberben pedig közel 29 százalékkal szárnyaltuk túl a tavalyi eredményeket, ami jól tükrözi a Transit modellcsalád, valamint a Ranger pickup iránti egyre növekvő keresletet. A Ranger értékesítése az első háromnegyed évben 15,7 százalékkal növekedett a tavalyihoz képest, és jelenleg közel 43 százalékos piaci részesedésével mondhatjuk, hogy a Ranger egyeduralkodó a Pick-up szegmensben. A Transit modellcsalád hagyományosan jól teljesít, ami megújult Transit első háromnegyedéves sikerén túl a most érkező új Transit Courier és Connect változatok iránti érdeklődésnek is köszönhető. A jövőre nézve is tartogatunk újdonságokat: legsikeresebb haszonjárművünk, a Ranger modellcsaládja jövőre egy igazi ínyencséggel, az új Ranger Raptorral bővül” – mondta Bagyó Dávid, a Ford Haszonjármű igazgatója.