AutóAddikt Magazin MINI Clubman-nel utazott Gennaro Contaldo Budapesten

MINI Clubman-nel utazott Gennaro Contaldo Budapesten

A világhírű olasz sztárséf és étteremtulajdonos, Gennaro Contaldo budapesti látogatása során egy MINI Clubman-nel utazott.

gennaro-contaldo-mini-clubman-autoaddikt

A világhírű olasz sztárséf és étteremtulajdonos, Gennaro Contaldo, Jamie Oliver mentora novemberben látogatást tett a budapesti Jamie’s Italian étteremben, hogy személyesen is találkozhasson az idén májusban megnyitott üzlet sikeres csapatával. Az idén 67 éves Gennaro Contaldo a gasztronómia egyik ikonikus alakja.

Már 8 éves korától érdekelte a főzés és az olasz konyha világa. Az Amalfi-part kis falujában, Minoriban nőtt fel, ahol édesapját vadászútjaira, míg édesanyját helyi gyógynövénybeszerző sétáira kísérte el. A 60-as évek végén Nagy-Britanniába költözött, ahol kezdetben az antik kereskedelemmel foglalkozott, majd egy idő után úgy érezte, nem tud ellenállni az amalfi-parti konyha hívásának. Gasztronómiai karrierje a St. Johns Wood-i éttermekben indult el, de az igazi fordulópontot az Antonio Carluccio Neal Street-i éttermében eltöltött idő hozta meg számára. Antonio-val életre szóló barátságot kötött, számos tv-szereplésüket, önálló, nagy sikerű tv-műsorok követték a BBC-n. 1999-ben Passione néven saját éttermet nyitott, majd a 2000-es évektől folyamatosan több szakácskönyvet jelentetett meg, melyekben mindig az olasz ízek és a főzés szenvedélye álltak a középpontban. Ezidáig összesen öt könyve jelent meg, a legutóbbi éppen 2016-ban.

Jamie Oliverrel a 1990-es évek során találkozott és kötött barátságot. Ma, Gennaro Contaldo a brit sztárséf mentora, aki világszerte folyamatos tanácsadással, személyes jelenléttel és szakmai támogatással segíti a Jamie’s Italian éttermek működését. A 2016 májusában Budapesten megnyitott Jamie’s Italian-ben tett őszi látogatása is a magyar csapat megismeréséről szólt. Szenvedélye, stílusa, jó tanácsai valódi motivációt jelentenek az étterem teljes személyzete számára. A novemberi látogatás egy különleges ebéddel indult, ahol a sajtó képviselői kérdezhették Gennarot a terített asztal körül ülve, majd a vérbeli olasz sztárséf legutóbbi szakácskönyvét dedikálta a budavári egységben.

Gennaro Contaldot budapesti látogatása során egy új MINI Clubman modell szállította. A MINI és a Jamie Oliver által fémjelzett étterem, mint két lendületes és stílusos brit márka nem először működnek együtt Magyarországon. A Jamie’s Italian 2016. májusi megnyitójának teljes hetében MINI Drive Me Home szolgáltatást vehettek igénybe az étterem vendégei, valamint a magyar és szlovák meghívott újságírók. Gennaro Contaldo látogatása kiváló alkalmat jelentett az együttműködés folytatására. „Nagyon örülünk a MINI jelenlétének, úgy érezzük, ez a stílusos brit márka tökéletesen illeszkedik a Jamie Oliver étterem hangulatához és filozófiájához, illetve a vendégeink is nagyra értékelik a Drive Me Home szolgáltatást. Gennaro Contaldo is nagy örömmel vette, hogy egy laza eleganciájú MINI Clubman állt rendelkezésére budapesti látogatása alkalmával. Bízom benne, hogy a jövőben is izgalmas projektek kapcsán dolgozhatunk együtt a MINI-vel!“ – mondta el Juhász Emese, a Jamie’s Italian étteremet is üzemeltető Zsidai Csoport marketing és kommunikációs vezetője.

A MINI az új Clubman-nel egy új korszakot kezdett meg 2015 végén, immár a prémium kompakt kategória karakteres képviselőjeként. A hatajtós kialakítás, a MINI személyre szabhatósága, a 136-231 lóerőig terjedő MINI TwinPower Turbo motorkínálat, illetve a modellhez rendelhető különleges felszereltségek a prémium kategória igazi egyéniségévé avatják. A Clubman sikerét jól jelzi, hogy 2016. január-október időszakában már közel 50 ezer darabot értékesítettek belőle világszerte, miközben a kínálat csúcsát képező MINI John Cooper Works Clubman modell még csak most érkezik a piacokra.