AutóAddikt Újdonságok New York-i Autószalon 2018: Mazda CX-3 világpremier

New York-i Autószalon 2018: Mazda CX-3 világpremier

A frissített, 2018-as Mazda CX-3-at leleplezték a New York-i Autószalonon. Megjelenését az érettebb KODO-dizájn, motorjait a SKYACTIV-technika fejlesztése jellemzi, míg gazdagabb i-ACTIVSENSE vezetésasszisztens rendszerei fokozzák a biztonságot. Ezeknek köszönhetően a Mazda CX-3 folytathatja sikeres szereplését az európai piacon, júliusi bevezetése után.

A modell már a második frissítést kapja 2015-ös bevezetése óta, így a Mazda emberközpontú dizájn filozófiájának minél magasabb színvonalú megfogalmazását célozza – a vezető és az utasok minden téren komfortosabb és jobb minőségű környezetet tapasztalnak.

A külső változások minimálisak: a hűtőrács mintáját tervezték újra, már a 2018-as CX-3 is rendelhető Soul piros Crystal színben és új rajzolatú, 18 colos könnyűfém felniket kapott a modell*. A belső ennél sokkal többet változott; alapfelszereltség a központi könyöktámasz, az elektromos kézifék ’auto-hold’ funkcióval, illetve az i-ACTIVSENSE rendszer kibővült a megállásig fékezni és visszagyorsítani tudó MRCC-rendszerrel (Mazda Radar Cruise Control – adaptív tempomat, SKYACTIV-Drive automata váltóval szerelt változatoknál) és LED-fényszórókkal.

A 2018-as CX-3 SKYACTIV-D dízelmotorja számos újdonságot kínál, amely biztosítja, hogy a modell teljesíti az EURO 6d előírásokat az új tesztciklus szerint. A négyhengeres motor hengerűrtartalmának növelésével csökkentették az égés hőfokát, amely más innovációkkal együtt még tovább csökkenti a NOx-kibocsátást.
A NOx-katalizátor pedig minimalizálja a nitrogén-oxid komponenseket a kipufogógázban, így a modell könnyen eléri az EURO 6d által előírt szintet.

A 2018-as CX-3 SKYACTIV-G közvetlen befecskendezéses benzinmotorjait szintén továbbfejlesztették, hogy részecske-kibocsátási szintjük még alacsonyabb legyen. Ezek a benzinmotorok részecskeszűrő nélkül is teljesítik az új tesztciklus szerinti EURO 6d szabályzás szigorúbb előírási szintjeit.

A New York-I Autószalon 2018. március 30-tól április 8-ig tart nyitva a nagyközönség számára.