AutóAddikt Magazin Országos szinten elérhető a Hankook angol tábor

Országos szinten elérhető a Hankook angol tábor

Az idei évben tovább bővült a Hankook gyermekek idegen nyelvű oktatását támogató programja.

hankook_funside_noe_angol_tabor_2015_julius

A 2014-ben indult kezdeményezés partnere továbbra is a Funside Angol Tábor, akinek felkérésére idén a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) is csatlakozott a pogramhoz. Ezzel országos szinten elérhetővé vált a program a rászoruló nagycsaládosok számára. A Hankook támogatásának köszönhetően összesen 100, 10 és 17 év közötti diák vehet részt az egyhetes, nemzetközi angol táborban Balatongyörökön, július 5-e és 18-a között. A támogatás összértéke meghaladja a 7 millió forintot, és jól illeszkedik a vállalat 2012-ben indított Hankook Értékteremtő Programjába, amelynek célkitűzései között a helyi közösségekkel való szoros együttműködés mellett szerepel a környezetvédelmi, egészségügyi és oktatási területek felkarolása is.

A Hankook Értékteremtő Program keretében a vállalat kiemelt figyelmet fordít a fiatalok oktatásának támogatására, amire jó példa, hogy az idén nemcsak folytatódott a nagysikerű angol nyelvű táboroztatási program, hanem bővült a támogatottak köre is. A 2014-ben indított kezdeményezés először a dolgozók és 16 helyi iskola kiválasztott tanulói számára volt elérhető, idén országos szinten kaptak lehetőséget a programhoz való csatlakozásra a rászoruló, tehetséges gyerekek. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Funside együttműködésnek köszönhetően 2015 júliusában mintegy 40 nagycsaládból származó, 10-17 éves gyermek is részt vehetett a programban. Így összesen 100 diák angol nyelvi táboroztatását támogatta a Hankook idén nyáron, mintegy 7 millió forint értékben. A pályázat célja, hogy a dolgozók és a helyi iskolák gyerekei mellett a nagycsaládban, gyakran nehéz anyagi körülmények között élő, tehetséges diákok is életre szóló élménnyel és tudással gazdagodjanak. Az angol nyelvű táborban napi négy órás intenzív kurzusokon tanulnak a diákok professzionális magyar és anyanyelvi tanároktól. A gyerekek különösen motiváltak, hogy használják is a tanultakat, hiszen a táborba külföldről is érkeznek diákok. A tanórák mellett számos sport és egyéb szabadidős tevékenység színesíti az egyhetes tartózkodást és segíti, hogy igazi barátságok és országokon átívelő kapcsolatok alakuljanak ki.

– A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kiváló lehetőségként értékelte és nagy örömmel fogadta a Funside felkérését a programhoz való csatlakozásra, és a kiválasztási folyamat koordinálására. Az angol illetve anyanyelvi angol táborokban való részvétel a 10-17 éves korosztály számára – ebben a tanulásra oly fogékony időszakban – jelentős hozzájárulást jelent a nyelvi képességek fejlesztéséhez. A nyelvi készségek bővítése mellett a Balaton közelsége és a felkínált programok színes sokasága nagy lehetőséget jelent a nagycsaládok számára, akik közül sokan nem tudnák hasonló színvonalú táborokban nyaraltatni gyermekeiket. A NOE sokszínű tagsága a gyermekek oktatását, előmenetelét mindig is szívén viselte, ezért külön köszönet illeti a Hankook-ot, akinek az anyagi támogatása lehetővé tette, hogy a mi gyermekeink is részt vehessenek ebben a táborban – köszönte meg a lehetőséget Székely Hajnalka, a NOE elnöke.

– A tavalyi angol tábor sikerén felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy idén kibővítjük támogatási programunkat. Tehetséges, de rászoruló gyermekek számára akartuk országos szinten lehetővé tenni, hogy fejlesszék angol tudásukat. Külön örülünk, hogy a Funside a NOE-t választotta partnernek a program kivitelezéséhez, hisz a NOE nehéz körülmények között élő gyermekek nevelésének segítésében szerzett jelentős tapasztalata a biztosíték arra, hogy valóban olyan gyerekeket, családokat ért el a lehetőség, akik amúgy nagy valószínűséggel nem jutnának el ide. – mondta el Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, majd hozzátette – A nyári angol tábor tökéletesen passzol a „Hankook Értékteremtő Programba”, amelynek legfőbb filozófiája, hogy valódi értékkel járuljunk hozzá a szűkebb és tágabb környezetünkben élők mindennapjaihoz.

A Hankook az oktatáson kívül kiemelt figyelmet fordít az egészségügyi intézmények támogatására is, aminek kézzelfogható bizonyítéka, hogy immáron harmadik alkalommal segítette adományával a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházat. Ugyancsak nagy sikerrel folytatódik idén is a 2012-ben útjára indított Hankook Abroncsadományozási Program, amelynek keretében kisebb non-profit szervezetek pályázhatnak téli és nyári gumiabroncsokra egyaránt. A Hankook aktívan vesz részt Rácalmás és Dunaújváros közösségi életében is. Egyebek mellett hosszú évek óta kiemelt támogatója a dunújvárosi Parázs-Varázs Közösségi Grillparty rendezvénynek és a rácalmási őszi Tökfesztiválnak.

Előző cikk[TESZT] Honda CB125F – ideális városi társ lehet
Következő cikkÚj 2.8 literes D-4D motort és hatfokozatú automataváltót kapott a Toyota Land Cruiser