AutóAddikt Exkluzív 2021 Nissan LEAF 40 kWh Próba 22 kilowattal: túl van első töltésén a 2021-es Nissan LEAF 40...

Próba 22 kilowattal: túl van első töltésén a 2021-es Nissan LEAF 40 kWh

Egyébként túlzás töltésnek nevezni azt a nagyjából 25 perces intervallumot, amennyit eltöltöttünk az adott METRO áruházban. Alapvetően arra voltunk kíváncsiak, hogy klappol-e minden hpsszú távú tesztautónk, a Nissan LEAF 40 kWh töltésével.

Az autóhoz kétféle Type2 kábelt kaptunk a Nissan Solymártól, egy 230V-os konnektoros, valamint egy nyilvános töltőoszlopokhoz használatos verziót. Most első körben a nyilvános vonalat erőltettük, és meglátogattunk egy, az igazolt vásárlóknak teljesen ingyenesen igénybe vehető METRO 22 kW-s töltőpontot.

Itt a töltés nincs túlbonyolítva, bár korábban egy másik autóval, másik alkalommal volt némi bonyodalom a töltés befejeztével, ugyanis nem oldott ki a csatlakozó, és nem tudtuk kihúzni a kábelt sem az oszlop, sem pedig az autó aljzatából. Végül sikerült, de nem volt egyszerű (és rövid) folyamat.

Most hála az égnek nem történt ilyesmi, minden ment, mint a karikacsapás. A LEAF-nél a töltést szimplán egy nyitással kezdjük, szabaddá téve a töltőcsatlakozót az autó orrában, az embléma alatt – ez a beltérből irányítható. Utána csatlakoztatjuk a kábelt mindkét oldalon, és máris megy a töltés. Nincs regisztráció, nincs applikációs jóváhagyás, nincs gombnyomkodás sem.

A töltés végeztével mindössze annyi a teendő, hogy a LEAF-ben bontjuk a kapcsolatot az oszloppal, majd a kábelt lecsatlakoztatjuk mindkét irányból.

Ugye, milyen szimpla? A 22 kW-s tötltőnek köszönhetően nagyjából 25 perc alatt sikerült plusz 15 km range-et beletolni az akkumulátorba.

Együttműködő partnereink: Nissan Magyarország, Nissan Solymár-Szalay Kft., Huawei, Acer